CHEF'S TIPS
Κέικ με γεύση λεμονιού από την food blogger Marysgramm
Ένα κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι από τα φρέσκα λεμόνια!
Monopoli Team
16.05.2019
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Βάλτε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη.
• •
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm12.09.2018
Σημείωση:Το φλιτζάνι που μετράω τα υλικά μου είναι 200 ml Για ένα πετυχημένο κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν την μέση του χρόνου ( 30 λεπτά)..θα χάσει τον όγκο του Πάντα όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Ξεφορμάρουμε το κέικ πάντα κρύο ειδάλλως μπορεί να σπάσει όταν είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Marysgramm εδώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Minor gesture, από την Creo Dance Company στο Θέατρο Θησείον
Σε τι μας χρησιμεύει το θέατρο;: Το βιβλίο του κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα Enzo Cormann από τις Εκδόσεις Ευρυδίκη
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Anilio Park Festival: Τρεις μέρες γεμάτες μουσική στην κορυφή της Πίνδου
Electric Litany: Μας είναι αδιάφορα και εχθρικά τα μοτίβα της μουσικής βιομηχανίας
Free city: Όλα όσα θα κάνουμε αυτό το ΠΣΚ δωρεάν
«Εξυπνο» εμβόλιο για τη θεραπεία του μελανώματος – Ξεκίνησε η χορήγησή του στη Βρετανία
Ian Rankin: 4 μυθιστορήματα του “ιππότη” της αστυνομικής λογοτεχνίας που αξίζει να ανακαλύψεις
Φουντώνουν οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων
Μαρίνα Σάττι για “Ζάρι”: «Δεν ήθελα να ‘γυαλίσω’ τα πράγματα στο βίντεο κλιπ – Δεν είπα ποτέ τι είναι η Ελλάδα» (vid)