MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η νέα τοιχογραφία που εμφανίστηκε στη Βενετία ανήκει στον Banksy;

Χωρίς να το έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος όλα δείχνουν πως ένα πολιτικό stencil, που εμφανίστηκε στο Μπιενάλε της Βενετίας είναι δημιουργία του Banksy.

Monopoli Team

Ο Βρετανός street artist Banksy φαίνεται να άφησε το σημάδι του στην Μπιενάλε της Βενετίας. Ένα stencil του που απεικονίζει ένα παιδί μεταναστών, να φοράει ένα σωσίβιο και να κρατάει μια ροζ φωτοβολίδα.

Η τοιχογραφία εντοπίστηκε στην καρδιά του φοιτητικού χώρου, στην συνοικίας Dorsoduro και θεωρείται ότι έχει ζωγραφιστεί στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Η δουλειά, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός Banksy, δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στο λογαριασμό Instagram του καλλιτέχνη ή στην ιστοσελίδα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

BANKSY IN VENICE. During Venice Biennal 2019. #banksy #banksyitsyou? #biennalevenezia #venicebiennale2019 #streetart #streetrules #aerosolart #banksyvenice Photo courtesy and copyright @laposimeoni @artribune article/info about

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lapo Simeoni (@laposimeoni) στις

O Banksy φαίνεται να έχει αναφερθεί ξανά στο μεταναστευτικό  ζήτημα, μέσω τον έργων του στο παρελθόν. Το 2015, μετέτρεψε μια εικόνα του αείμνηστου Steve Jobs, του ιδρυτή της Apple, με μια τσάντα απορριμάτων στον  έναν ώμο και έναν αρχικό υπολογιστή της Apple στο άλλο χέρι του, στο στρατόπεδο προσφύγων του Calais, γνωστό ως “η ζούγκλα”.

Σε μια δήλωση του για το παραπάνω έργο ο Banksy είπε, “Οδηγούμαστε πολλές φορές στο συλλογισμό ότι οι μετανάστες ρουφάν τους πόρους της χώρας. Ο Steve Jobs ήταν γιος ενός Σύριου μετανάστη. Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, πληρώνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια (4,6 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες) ετησίως σε φόρους – και υπάρχει μόνο επειδή επέτρεψε σε έναν νεαρό από το Homs.”

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b