MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Η Τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου Β΄, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Η Τραγωδία του Βασιλιά Ριχάρδου Β’», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Monopoli Team

Με την «Τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το σπουδαίο έργο του Μεγάλου Βάρδου που παίζεται με μεγάλη επιτυχία αυτή την περίοδο στο Almeida Theatre του Λονδίνου, ανοίγει ο κύκλος των δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live στο Μέγαρο για το 2019 την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Σε αυτή τη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, η οποία προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, πρωταγωνιστεί ο Simon Russell Beale [Σάιμον Ράσσελ Μπηλ], ο «καλύτερος θεατρικός ηθοποιός της γενιάς του» σύμφωνα με τον έγκριτο Independent. Το εξαιρετικό καστ σκηνοθετεί ο Joe HillGibbins [Τζο Χιλ-Γκίμπινς], γνωστός στους θεατρόφιλους από τη συνεργασία του με το National Theatre στο έργο Absolute Hell.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές).

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο πραγματεύεται τα όρια της εξουσίας. Η Αγγλία κυβερνάται από τον Ριχάρδο Β΄, έναν άνθρωπο ανεύθυνο, άμυαλο και ματαιόδοξο. Η ασταθής διακυβέρνησή του οδηγεί το βασίλειό του σε διάλυση και την Αυλή σε εξέγερση. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, ο φιλόδοξος Μπόλινγκμπροκ αδράχνει την ευκαιρία για να αμφισβητήσει τον θρόνο και το κληρονομικό δικαίωμα της βασιλικής εξουσίας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Joe Hill-Gibbins, Lucy Wray

Σκηνικά: Ultz
Κοστούμια: Ultz, Claire Wardroper
Φωτισμοί: James Farncombe

Παίζουν: Simon Russell Beale,, Leo Bill, Martins Imhangbe, Natalie Klamar, John Mackay, Joseph Mydell, Saskia Reeves, Robin Weaver

Διάρκεια: 115 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά), 15 €
Πληροφορίες: 210 72 82 333,http://www.megaron.gr
Παραστάσεις: Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b