MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

William Forsythe: A Quiet Evening of Dance, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ο μεγάλος Αμερικανός χορογράφος παρουσιάζει δύο αναβιώσεις παλαιότερων έργων και δύο νέες δημιουργίες, σε παραγωγή του Sadler’s Wells του Λονδίνου

Monopoli Team

Όταν η μουσική κλείνει, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση χορεύει. Ο William Forsythe, ο Αμερικανός χορογράφος που ηλέκτρισε το μπαλέτο, ξεπερνά τον εαυτό του και δημιουργεί κόσμους με μοναδικά μέσα το ανθρώπινο σώμα, τον χώρο και τον χρόνο.

Τέσσερα έργα του μεγάλου χορογράφου συνθέτουν μια βραδιά απόλαυσης, καθώς στην άδεια σκηνή και χωρίς άλλο ήχο, τα σώματα εξαιρετικών χορευτών συντονίζονται, πετούν, ξαναβρίσκονται – με άλλα λόγια, χορεύουν.

Ο χορός ως εμπειρία. Αναμφισβήτητα, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που «ηλέκτρισε» το μπαλέτο, που του έδωσε νέα πνοή και το έκανε μια δυναμική τέχνη έτοιμη να εκτοξευτεί στον 21ο αιώνα, αυτός είναι ο Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ. Ο Αμερικανός χορογράφος δημιουργεί κόσμους ολόκληρους με μοναδικά μέσα το ανθρώπινο σώμα, τον χώρο και τον χρόνο, μεταβάλλοντας τον χορό σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο για τους χορευτές όσο και για το κοινό του. Αυτό ισχύει και για τα τέσσερα έργα που συνθέτουν το Α Quiet Evening of Dance – δύο αναβιώσεις παλαιότερων έργων και δύο νέες δημιουργίες που παρουσιάζονται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 6 έως 10 Φεβρουαρίου.

Χορευτές που έχουν συνεργαστεί μαζί του για πολλά χρόνια αφηγούνται με τα σώματά τους ιστορίες βαθιάς επικοινωνίας, με μοναδικό ήχο την αναπνοή τους. Χιούμορ, ευαισθησία, πρόκληση, απόκριση. Οδηγός τους ο ρυθμός και ο απίστευτος συντονισμός τους. Σαν τους δείκτες ενός αόρατου ρολογιού, καταγράφουν τον χρόνο, τον κάνουν ορατό, τον επιμηκύνουν και τον συρρικνώνουν, αλλάζοντας τον χώρο και, εντέλει, ανοίγοντας τη μυστική δίοδο της δικής μας επικοινωνίας μαζί του.

Η παράσταση είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, περιλαμβάνει δύο νέα κομμάτια (“Epilogue” και “Seventeen / TwentyOne”), δύο νέες εκδοχές παλαιότερων έργων του ρεπερτορίου του, το “Dialogue (DUO2015)” και το “Catalogue (SecondEdition)”, καθώς και το “Prologue”, ένα απόσπασμα του “Seventeen/TwentyOne”.

To A Quiet Evening of Dance φιγουράρει στην κορυφή των 10 καλύτερων παραστάσεων χορού στην Αγγλία για το 2018, σύμφωνα με τις κριτικούς χορού JudithMackrell και LyndseyWinship της εφημερίδας The Guardian. «Μια αίσθηση θορυβώδους street ενέργειας διαπνέει το A Quiet Evening of Dance, ένα τετράπτυχο πρόγραμμα του χορογράφου, που ξεκίνησε σαν ένα πνευματώδες αλφαβητάρι της κλασικής φόρμας και γραμμής για να εξελιχθεί σε ένα λαμπερό κράμα, όπου η ελευθερία του μεταμοντερνισμού συναντά τον δυναμισμό του μπαλέτου. Οι χορευτές που το ερμηνεύουν είναι από τους πιο παλιούς συνεργάτες του Φόρσαϊθ, με την εκπληκτική προσθήκη του ιδιοφυούς b-boy, Rauf “Rubber Legz” Yasit. Η παράσταση αυτή ήταν υπέροχη όχι μόνο για τη συγκλονιστική ακρίβεια με την οποία είχε φτιαχτεί, αλλά και για τον θαυμάσιο τρόπο που φώτιζε την ιδιαιτερότητα και την ιδιοφυΐα του καθενός από τους επτά χορευτές του.»

Μια παραγωγή του Sadler’s Wells του Λονδίνου. Σε συμπαραγωγή με τα: Théâtre de la Ville-Paris, le Théâtre du Châtelet και Festival d’ Automne (Παρίσι), Festival Montpellier Danse 2019 (Μονπελιέ), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (Λουξεμβούργο), The Shed (Νέα Υόρκη), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα), de Singel international arts campus (Αμβέρσα).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Dorothee Merg
Φωτισμοί: Tanja Rühl
Χορογραφία: William Forsythe σε καλλιτεχνική συνεργασία με τους Jill Johnson, Brit Rodemund και Christopher Roman

Παίζουν: Brigel Gjoka, Jill Johnson, Christopher Roman, Parvaneh Scharafali, Riley Watts, Rauf ‘Rubber Legz’ Yasit, Ander Zabala Αντικαταστάτες χορευτές: Cyril Baldy, Brit Rodemund

Τιμές Εισιτηρίων: Έναρξη γενικής προπώλησης: 13 Ιανουαρίου 2019, 12:00, Κανονικό: 7, 15, 18, 28 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6, 12, 14, 22 € | Παρέα 10+ άτομα: 5, 11, 13, 20 € | Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 € | Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Στη Στέγη, στα καταστήματα Public, Στο κατάστημα IANOSτης οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά)
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b