MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Agathe Jazz Quartet στο Half Note Jazz Club

Όταν η Bossa Nova συναντά τον ατμοσφαιρικό αυτοσχεδιασμό της jazz.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Με μια διαφορετική μουσική εκδοχή ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος για την σκηνή του Half Note. H γαλοβραζιλιάνα Agathe Ivacema ξεκίνησε από πολύ μικρή την καριέρα της παίρνοντας ερεθίσματα από τις θρυλικές Saarah Vauughn και Elia Fitzerald.

Σε ηλικία 14 μόλις χρόνων έκανε και την πρώτη ηχογράφηση τριών δικών της τραγουδιών σχηματίζοντας παράλληλα το “Jazz Quartet”. Μουσικό σύνολο με το οποίο εμφανίσθηκε στην σκηνή του Half Note για πρώτη μάλιστα φορά σε ελληνικό κοινό. Οι μουσικές της καταβολές ποικίλες μεταξύ των οποίων από τις βραζιλιάνικες μουσικές ρίζες οι οποίες βρίσκονται βαθιά μέσα στην ψυχή της λόγω και της καταγωγής της.

Αυτό το πάντρεμα της Bossa Nova με τον αυθόρμητο δικό της μουσικοκινητικό ρυθμό και την ιδιαίτερη μουσική άρθρωση του λόγου της έδωσαν το στίγμα μιας ξεχωριστής παράστασης στην εναλλακτική σκηνή της πόλης.

Πολύ άξιοι και οι τρείς μουσικοί που την συνόδευσαν στο πιάνο, το κοντραμπάσο και τα drums Επίσης εάν θέλετε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο μουσικά κομμάτια από τους δίσκους του κουαρτέτου επιλέγω τον πρώτο της δίσκο που ολοκλήρωσε σε ηλικία 17 χρόνων με τίτλο “I am there is you”.

Στην συνέχεια το “Believe in Romance”. “I got rhythm” καθώς και το “Feeling Alive” Eπιλεγμένα κομμάτια από τους δίσκους αυτούς έπαιξε το ξεχωριστό αυτό μουσικό σύνολο στην εμφάνιση του στο Half Note Jazz Club (από 12/10-15/10).

Α. Τσομπανίδης

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b