MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες στο Θέατρο Βέμπο

Η κωμωδία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα, ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο, από τις 17 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2018.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε δημοψηφισματική λογική που προσπαθεί να  φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Ζαρίφη, Βασίλης Κούκουρας, Σπύρος Μπιμπίλας, Πάνος Σταθακόπουλος, Σπύρος Κυριάκος, Αντιγόνη Νάκα, Αναστασία Ζάχου

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 17/10/2018 έως και 30/12/2018
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 & στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00 & στις 21.00
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b