MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Museum of Illusions: παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα από τις ψευδαισθήσεις

Ένα πρωτότυπο, διαδραστικό Μουσείο ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας καλώντας μας να παίξουμε, να μάθουμε αλλά και διασκεδάσουμε μέσα από οπτικές ψευδαισθήσεις.

Monopoli Team

Το Museum of Illusions είναι ένα concept που ξεκίνησε ως start up από τον νεαρό Kροάτη Roko Zivcovic. Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει έναν πρωτότυπο χώρο βιωματικής ψυχαγωγίας που θα βασίζεται στο παιχνίδι των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Το πρώτο Μουσείο Ψευδαισθήσεων άνοιξε πριν λίγα χρόνια στο Ζάγκρεμπ και πολύ γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού. «Στο Μουσείο αυτό δεν υπάρχουν ταμπέλες μην αγγίζετε ή μη κάνετε φασαρία. Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν τους χώρους, να παίξουν με τα εκθέματα, να φωτογραφηθούν και γενικά ν΄ απολαύσουν την εμπειρία» επισημαίνει ο Roko Zivcovic που ήρθε στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου.

roko 

Ο εμπνευστής του Museum of Illusions, Roko Zivcovic

Για την κατασκευή των διαδραστικών παιχνιδιών και των δωματίων που βρίσκονται στο χώρο, δουλεύει μια μεγάλη ομάδα αρχιτεκτόνων, designers και άλλων επιστημόνων καθώς όλα τα εκθέματα βασίζονται στην επιστήμη, τα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία.

«Για κάθε οπτική ψευδαίσθηση που ξεγελάει το μάτι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση» λεει ο Roko Zivcovic καλώντας μας να διαβάσουμε τα κειμενάκια που βρίσκονται πλάι στα εκθέματα. «Αυτή τη στιγμή το Μουσείο διαθέτει περισσότερα από 80 εκθέματα αλλά η συλλογή κάθε χρόνο εμπλουτίζεται».

IMG 6661

Το ελληνικό Μουσείο Ψευδαισθήσεων είναι ένα από τα εννιά που υπάρχουν μέχρι στιγμής στον κόσμο, ενώ σύντομα στη λίστα θα προστεθούν αντίστοιχοι χώροι στη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, το Ντουμπάι κ.α.

museumofillusions 3

Το franchise έφεραν στη χώρα μας ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης και επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης στεγάζοντάς το σ’ ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο συνολικής έκτασης 400 τμ στην καρδιά του ιστορικού ιστορικού κέντρου.

museumofillusions 2

Στόχος του νέου μουσείου είναι ν’ αποτελέσει προορισμό ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους καθώς και μια πρωτότυπη επιλογή για τη φιλοξενία και διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων, εταιρικών συναντήσεων ή παρουσιάσεων. 


museumofillusions 1

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 15 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα από της 10:00 έως τις 22:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €9 για ενήλικες, €6 για παιδιά, ενώ είναι διαθέσιμα οικογενειακά πακέτα και εισιτήρια για ανέργους.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b