MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

30+παραστάσεις που θα (ξανα)δούμε: Οι θεατρικές επαναλήψεις της σεζόν 2018-2019

Ενας αναλυτικός οδηγός με τις σημαντικότερες επαναλήψεις που εγκαινιάζουν τη νέα θεατρική χρονιά.

"Φάρος" στο θέατρο Αθηνών (φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή)
author-image Στέλλα Χαραμή

Ξαναπαίζονται. Γιατί η αυλαία της νέας σεζόν 2018-2019 απαιτεί μια κάποια ασφάλεια. Γιατί η επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς το επιβάλλει. Γιατί το καλό ταμείο είναι πάντα ένας σημαντικός παράγοντας. Ξεχωρίζουμε τις 30 και πλέον παραγωγές που καλούνται να αναδείξουν ένα φρέσκο πρόσωπο με περσινά υλικά.

Μαθήματα πολέμου
Μια υποδειγματική, από κάθε άποψη, αφηγηματική περφόρμανς που δραματοποιεί τα ιστορικά γεγονότα της πρώτης καταγεγραμμένης εμφύλιας σύρραξης στην ελληνική ιστορία. Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και αναδεικνύει μια νέα γενιά φερέλπιδων ηθοποιών, ο φιλόλογος Γιάννης Λιγνάδης διασκευάζει το πρωτότυπο του Θουκυδίδη καθώς η ελληνική γλώσσα και η καθηλωτική ιστορική καταγραφή κλέβουν την παράσταση.
Πρεμιέρα: 21 – 30 Σεπτεμβρίου
Που: Μέγαρο Μουσικής

Χαρτοπόλεμος
Μια από τις πλέον σημαντικές δραματουργίες που προέκυψαν στα χρόνια της κρίσης, το έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού ακροβατεί στα όρια της κοινωνικής σάτιρας και της σύγχρονης τραγωδίας, αποτυπώνοντας με εκπληκτική ακρίβεια το δραματικό αδιέξοδο των νεοελλήνων. Η ξαφνική απώλεια του 33χρονου συγγραφέα του (και ηθοποιού), τον περασμένο χειμώνα στιγματίζει το νέο ανέβασμα με πρωταγωνιστές και πάλι τους Γιωργή Τσουρή, Φοίβο Ριμένα, Παύλο Πιέρρο, Βάλια Παπακωνσταντίνου ενώ στη διανομή – ερμηνεύοντας το ρόλο που κρατούσε ο Βαγγέλης Ρωμνιός – προστίθεται ο Θάνος Αλεξίου. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης.
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου
Που: Γκλόρια Μικρό

Replays2018 MathimataPolemou
«Μαθήματα πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Το ευχαριστημένο
Το αυτοβιογραφικό κομψοτέχνημα της Μαρίνας Καραγάτση για την επιφανή οικογένεια της γίνεται ένα σκηνικό ψυχογράφημα του οικογενειακού θεσμού. Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί με ευαισθησία το έργο της μητέρας του, έχοντας έναν ιδανικό Καραγάτση στο πρόσωπο του ηθοποιού Χρήστου Μαλάκη. Μαζί τους οι Σμαράγδα Σμυρναίου, Σίσσυ Τουμάση και Καίτη Μανωλιδάκη.
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Πορεία

Εθνικός Ελληνορώσων
Από τα ανοιξιάτικα talk of the town της θεατρικής Αθήνας, η μαύρη κωμωδία του ηθοποιού Αντώνη Τσιοτσιόπουλου μιλάει για τα παιχνίδια που παίζει η ζωή στους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν. Ηρωες του έξι φίλοι από τα παλιά που ξεθυμένουν από τα βάρη της καθημερινότητας με λίγο μπασκετάκι στη γειτονιά. Ο Γιώργος Παλούμπης, φίλος των ανθρωποκεντρικών έργων και του σύγχρονου ρεαλισμού διαχειρίζεται με καλά αντανακλαστικά ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ, το σασπένς και τις δραματικές εντάσεις. Στα συν της παράστασης η διανομή, όπου ξεχωρίζουν οι “κινηματογραφικοί” Στάθης Σταμουλακάτος και Μάκης Παπαδημητράτος.
Πρεμιέρα: 26 Σεπτεμβρίου
Που: Απο μηχανής Θέατρο

Replays2018 Ethnikos
«Εθνικός Ελληνορώσων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Τίμων, ο Αθηναίος
Μετά από έναν εξαιρετικά σύντομο κύκλο τριών παραστάσεων, η τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ δια χειρός Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της. Στο ρόλο του προδομένου στον ξεπεσμό του άρχοντα Τίμωνα ο Βασίλης Ανδρέου πλαισιωμένος από παλιά και νέα στελέψη της ομάδας Λιβαθινού. Μεταξύ αυτών οι Νίκος Καρδώνης, Αρης Τρουπάκης, Μαρία Σαββίδου, Δημήτρης Παπανικολάου, Χρήστος Σουγάρης.
Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου
Που: Εθνικό θέατρο, Σκηνή Rex

Στέλλα κοιμήσου
Το σούπερ hit του Εθνικού θεάτρου που συμπλήρωσε δύο sold out χρόνια στη Νέα Σκηνή μετακομίζει στην αρχή της οδού Ακαδημίας. Ο Γιάννης Οικονομίδης μετά το σινεμά κατακτά και το θέατρο με μια αδάμαστη γλώσσα σκληρού ρεαλισμού που εκθέτει με συνταρακτικό τρόπο πρόσωπα και καταστάσεις. Οι ήρωες του – μια οικογένεια νεόπλουτων με επικεφαλής τον μαφιόζο πατέρα που επιβάλλεται με βίαιο τρόπο – αναδεικνύουν την ανυπαρξία κοινωνικής συνοχής, αλλοτριωμένη από το χρήμα και το ψέμα. Ρεσιτάλ ερμηνείας από το Στάθη Σταμουλακάτο ενώ σε υψηλό επίπεδο συντηρείται όλη η διανομή: Ιωάννα Κολιοπούλου, Γιάννης Νιάρρος, Ελλη Τρίγκου, Καλλιρόη Μυριαγκού.
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Τζένη Καρέζη

Replays2018 Timon
«Τίμων, ο Αθηναίος» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Το χελιδόνι
Ανάμεσα στις πιο τρυφερές μικρής κλίμακας παραστάσεις της περασμένης χρονιάς και το νεόκοπο κείμενο του ανερχόμενου Καταλαβού Γκιλιέμ Κλουά. Εμπνευσμένο από τα γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης σ’ ένα γκέι μπαρ του Ορλάντο, το έργο καταπιάνεται με τα αγέραστα και αιώνα θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης: Την αγάπη και το θάνατο. Η Ελένη Γκασούκα σκηνοθετεί και αλιεύει συγκινητικές ερμηνείες από τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου
Που: Γκλόρια Μικρό

Αγριος σπόρος
Το έργο-απόκτημα του Γιάννη Τσίρου με την αλληγορική επίφαση της νεοελληνικής σάτιρας ευτυχεί στα χέρια της Ελένης Σκότη γι’ αυτό και επαναλαμβάνεται για τέταρτη χρονιά. Ρόλος σταθμός και για τον Τάκη Σπυριδάκη που δίνει μια υποδειγματική ερμηνεία για τα πάθη και τα λάθη του νεοέλληνα.
Πρεμιέρα: 1 Οκτωβρίου
Που: Επί Κολωνώ

Replays2018 Xelidoni
«Το χελιδόνι» σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα
Η δεύτερη εκδοχή του Νίκου Μαστοράκη πάνω στο σπονδυλωτό έργο του Ζοέλ Πομερά βασισμένο στο βάσανο της αγάπης εγκαινιάζει μια τρίτη σεζόν μετά τις δύο προηγούμενες sold out. Εντεκα σύντομες και σύγχρονες ιστορίες σκηνοθετημένες με έμπνευση και καλλιέπεια που έχει στη διάθεση του ένα δυνατό θίασο: Γεράσιμος Γεννατάς, Κλέων Γρηγοριάδης, Ιωάννα Μαυρέα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου, Θάνος Τοκάκης. 
Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο Πεσμαζόγλου

Γρανάδα
Εργο απόκτημα του προηγούμενου χειμώνα καθώς ο Γιάννης Καλαβριανός επιστρέφει στη συγγραφή με μια σπαρακτική ιστορία για την απώλεια· μια ιστορία όπου ο καθένας μπορεί να συναντήσει μια χορδή του εαυτού και της ύπαρξης του. Ο ίδιος σκηνοθετεί τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Εφη Σταμούλη, Γιώργο Γλάστρα αποσπώντας τους εξαιρετικές ερμηνείες πλούσιες σε συναίσθημα, συγκίνηση και βάθος.
Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Νέου Κόσμου

Replays2018 Granada
«Γρανάδα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

Δον Κιχώτης
Το αριστούργημα του Θερβάντες διατυπώνεται εναλλακτικά μέσα από μια σύνθεση σύγχρονου χορού και εικαστικής εγκατάστασης – εξελίσσοντας τον τρόπο που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν ο Αρης Σερβετάλης και η Εφη Μπίρμπα. Ο πρώτος στο ρόλο του μοναχικού ήρωα, η δεύτερη ως σκηνοθέτις ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε μια ατμοσφαιρική, υποβλητική παράσταση που επιχειρεί να αντικατοπτρίσει το αξίωμα του ανθρώπου να υπάρξει μέσα από την αχαλίνωτη φαντασία του.
Πρεμιέρα: 4 – 14 Οκτωβρίου
Που: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας
Το βραβευμένο μα άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Κόνορ ΜακΦέρσον δίνει την ευκαιρία στην, εξασκημένη στη μελέτη του ρεαλισμού, Ελένη Σκότη, να συνθέσει μια δυναμική παράσταση. Ήρωας της ένας ματαιωμένος και αποτυχημένος – με κοινωνικούς όρους – 50άρης που κερδίζει τον επιούσιο κάνοντας δουλειές του ποδαριού και αναγκάζεται να συγκατοικεί με το θείο του. Η ζωή του, όμως, αλλάζει όταν διασώζει μια νεαρή πόρνη από τον προαγωγό της… Τα πορτρέτα ηρώων μιας σκληρής καθημερινότητας φωτίζονται με ευαισθησία μέσα από τις ερμηνείες των Δημήτρη Αλεξανδρή, Ερρίκου Λίτση, Κατερίνας Μαούτσου.
Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου
Που: Επί Κολωνώ

Replays2018 DonKixotis 
«Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Εφης Μπίρμπα.

Το τίμημα
Κάθε θεατρική παρουσία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου είναι ένα εγγυημένο σεμινάριο θεατρικού ύψους και ήθους. Πόσω μάλλον όταν το έργο του Αρθουρ Μίλερ – μια δραματική αφήγηση με επίκεντρο το αμερικανικό Κραχ του 1929 – είναι ραμμένο στα μέτρα του. Στο πλευρό του, ωστόσο, στέκονται επάξια και οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Χρήστος Σαπουντζής ερμηνεύοντας δυναμικά τη σύγκρουση δύο αδελφών στα χρόνια της οικονομικής καταστροφής. Συντηρητική αλλά και ισορροπημένη αντιμετώπιση του έργου από την Ιωάννα Μιχαλακοπούλου. 
Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Ιλίσια

Αρίστος
Το συνταρακτικό χρονικό της εκτέλεσης του Αρη Παγκρατίδη βασισμένο στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» βάζει για τα καλά τον Γιώργο Παπαγεωργίου στην κάστα των σκηνοθετών. Μια χειροποίητη παράσταση όπου αποθεώνεται, μέσα στην απλότητα, η τέχνη του ηθοποιού από τους Λένα Ουζουνίδου, Μιχάλη Οικονόμου και Γιώργο Χριστοδούλου. Sold out και πέρυσι, το ίδιο προμηνύεται και φέτος.
Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Νέου Κόσμου

Replays2018 Timima 
«Το τίμημα» σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας
Η πιο επιδραστική παράσταση στο περσινό ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής γεννήθηκε με αφορμή το έργο της Αλεξάνδρας Κ*. Στα χνάρια μιας σειράς νέων κειμένων που αμφισβητούν, σατιρίζουν και αποδομούν τη σαθρότητα του ελληνικού γίγνεσθαι, η σουρεαλιστική τραγικωμωδία της εκκινεί από την ιστορία ενός δημοσίου υπαλλήλου που χτίζει αυθαίρετη βιλίτσα σε μια νησιωτική άκρη για να έρθει αντιμέτωπος και με την ενοχή του και το κεφάλαιο που τα σαρώνει όλα. Έργο που ευτύχησε στα χέρια του Σαράντου Γεώργιου Σερβουλάκου και που έφερε τον Μανώλη Μαυροματάκη πίσω στις μεγάλες ερμηνείες. Στο πλευρό του οι Δημήτρης Πασσάς, Ρόζα Προδρόμου και Εύα Μαρία Σόμερσμπεργκ.
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου
Που: Εθνικό θέατρο – Πειραματική σκηνή

Ο φάρος
Η απόλυτη επιτυχία της περσινής σεζόν ήταν αναμενόμενο να επιστρέψει. Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πάνω στο ακατάτακτο υλικό του Κόνορ ΜακΦέρσον – ένα κοινωνικό υπαρξιακό δράμα με στοιχεία μεταφυσικής αγωνίας – οδήγησε σ’ ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα μ’ ένα δυναμικό ανδρικό θίασο: Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Ψαρράς, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποδύονται μια ομάδα Ιρλανδών losers που στέλνουν απελπισμένο μήνυμα αγάπης.
Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Αθηνών

Replays2018 Pisina
«Επανασταστικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου.

Γυναίκες του Παπαδιαμάντη
Η σύνθεση του Πέτρου Ζούλια με αφορμή της γυναικείες φιγούρες στα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δικαίωσε το ρίσκο του να δημιουργηθεί ένα κείμενο από την αρχή. Επικεφαλής της προσπάθειας (και της ιδέας) η Νένα Μεντή σε μια ακόμα σημαντική ερμηνεία στο ρόλο της Φόνισσας. Μαζί της οι Ερση Μαλικένζου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου.
Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Χώρα

Μόλλυ Σουήνη
Η τελευταία παραγωγή της ομάδας «Πυρ» σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη καταπιάνεται με τη ιστορία του Μπράϊαν Φρίελ για την τυφλή Μόλλυ που παλεύει να γνωριστεί με τον κόσμο γύρω της. Τρυφερότητα, συγκίνηση και η Δέσποινα Κούρτη στον ομώνυμο ρόλο να δίνει μια δυναμική ερμηνεία. Μαζί της οι Αργύρης Ξάφης και Δημήτρης Γεωργιάδης.
Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Νέου Κόσμου

Replays2018 Molly
«Μόλλυ Σουήνη» σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.

Φεγγίτης
Καθώς η δυνατότητα του να σκηνοθετεί αμφίσημα κείμενα εξελίσσεται, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παραλαμβάνει ένα τυπικό ρομάντζο και το φωτίζει μέχρι να αποτυπωθεί ως δριμύ κοινωνικοπολιτικό σχόλιο. Ενα “παράνομο” ζευγάρι, ένας παντρεμένος μεσήλικας και η νεαρή υφισταμένη του, προερχόμενη από δύο διαφορετικούς κόσμους, ερωτεύονται αλλά δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τα κοινωνικά και ιδεολογικά εμπόδια που τους χωρίζουν. Εργο που οφείλει πολλά σ’ ένα, φαινομενικά, ετερόκλητο ζευγάρι, το Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.
Πρεμιέρα: Μέσα Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Εμπορικόν

Δείπνο ηλιθίων
Στα χνάρια των παλιών, καλών γαλλικών κωμωδιών με τις ανατροπές και τα αστεία επεισόδια μα και με έναν καλά στερεωμένο ταξικο-κοινωνικό προβληματισμό το έργο του Φράνσις Βέμπερ περνάει στα χέρια του Σπύρου Παπαδόπουλου ο οποίος και στήνει μια παράσταση έντιμη, που συνομιλεί με το ήθος και το μπρίο της παράδοσης του είδους. Εξ ου και η επανάληψη της για τρίτη χρονιά. Απολαυστικός ο ίδιος στο ρόλο του “διπλωματούχου” ηλίθιου με καλό παρτενέρ τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
Πρεμιέρα: Μέσα Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Κάππα

Replays2018 Skylight
«Φεγγίτης» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

  

Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή Νο2
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ίσως ο τελευταίος αγωγός της αριστοφανικής θεατρικής γνησιότητας, επιστρέφει με την παράσταση ορισμό της μετεπιθεώρησης – ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με νέα κείμενα. Ποιητικός, αιχμηρά σαρκαστικός και βαθιά συγκινητικός, σε ένα θαυμάσιο σόλο για την τραγωδία του να είναι κανείς Ελληνας, σήμερα.
Πρεμιέρα: Τέλη Οκτωβρίου
Που: Θέατρο Τέχνης, Σκηνή Φρυνίχου

Φαρενάϊτ 451
Μετά τη θεατροποίηση της αριστουργηματικής «Δίκης του Κ.» του Κάφκα και του εμβληματικού «Καντίντ» του Βολταίρου, ο Θωμάς Μοσχόπουλος ολοκληρώνει την τριλογία της δυστοπίας ανατρέχοντας στο κλασικό μυθιστόρημα του Ρέι Μπράντμπουρι όπως το επεξεργάστηκε ο Φρανσουά Τριφώ για τη μεγάλη οθόνη. Το προφητικό έργο του Μπράντμπουρι – μια ποιητική αφήγηση για τη λογοκρισία – έκανε sold out πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και τώρα μετακομίζει στη σκηνή του «Πόρτα». Ευρηματική, χορταστική παράσταση που τιμά το είδος του πολιτικού θεάτρου. Στα πλεονεκτήματα της και οι ερμηνείες των Αννας Μάσχα, Αλέξανδρου Λογοθέτη, Κίττυς Παϊταζόγλου.
Πρεμιέρα: Αρχές Νοεμβρίου
Που: Θέατρο Πόρτα

Replays2018 Fahrenheit
«Φαρενάϊτ 451» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. 

Ηρωες
Τρεις άξιοι και βετεράνοι ηθοποιοί συναντώνται σε ένα γλυκόπικρο κείμενο που με μέτρο και σύνεση σκηνοθετεί ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης υποδυόμενοι τρεις βετεράνους του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου – άρα και της ζωής – δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τα δυνατά χαρτιά της παράστασης, τρυφεροί και συναισθηματικοί.
Πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου
Που: Θέατρο Βασιλάκου

Οι Δούλες
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη επιστρέφει στο εμβληματικό θεατρικό του Ζαν Ζενέ που σηματοδοτεί και την καλύτερη, μέχρι σήμερα, σκηνοθεσία της. Απελπισία, σαρκασμός, εμβάθυνση στους χαρακτήρες σε ένα έργο φόρο τιμής στο μίσος για τον Αλλο. Εξαιρετικές ερμηνείες από τις Κωνσταντίνα Τάκαλου, Κάτια Γέρου και την ίδια την Κάλμπαρη.
Πρεμιέρα: δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα
Που: Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο Πεσμαζόγλου

Replays2018 Iroes
«Οι ήρωες» σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. 

Επαναλαμβάνονται επίσης:

  • H κυρά της θάλασσας @ Tempus Verum – Η ματιά της Δανάης Σπηλιώτη στο αριστούργημα του Ιψεν με τη συνδρομή ενός νεανικού θιάσου: Στέλλα Βογιατζάκη, Θανάσης Ζερίτης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος. Από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου. 

  • Αμλετ @ Altera Pars – Από τη νέα του στέγη ο Τάσος Ιορδανίδης επιστρέφει στο ρόλο του σαιξπηρικού πρίγκιπα όπως τον σκηνοθέτησε ο Λεβάν Τσουλάντζε. Μαζί του οι Ιωάννα Παππά, Πέμυ Ζούνη, Αρης Λεμπεσόπουλος. Από τις 15 Σεπτεμβρίου.

amlet
«Αμλετ» σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάντζε.

  • Ψέμα στο ψέμα @ Μουσούρη – Το ανθεκτικό στο χρόνο ανέβασμα του Πέτρου Φιλιππίδη πάνω στην κωμωδία του Αντονι Νίλσον επιστρέφει. Μαζί του ο Παύλος Χαϊκάλης. Από τις 4 Οκτωβρίου.

  • H απολογία της Μαρίας Κιουρί @ Σταθμός – Ο βιογραφικός μονόλογος της Ευσταθίας για την ζωή της μεγάλης εφευρέτριας με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στον επώνυμο ρόλο. Από τις 5 – 28 Οκτωβρίου.

  • Ο Καραφλομπέκατσος & Η Σπυριδούλα @ Σταθμός –  Η σύζευξη δύο διηγημάτων της Λένας Κιτσοπούλου οδήγησε στην έκπληξη της περασμένης Ανοιξης. Ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος αποσπά πολύ καλές ερμηνείες από τους Ελένη Στεργίου και Θύμιο Κούκιο. Από τις 8 Οκτωβρίου. 

  • Hedda Gabler @ Μπάγκειον. Η ατμοσφαιρική site specific σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου πάνω στο κλασικό του Χένρικ Ιψεν με ανανεωμένη διανομή. Στους κεντρικούς ρόλους οι Παρθενόπη Μπουζούρη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Θάνος Παπακωνσταντίνου. Από τις 11 Οκτωβρίου. 

  • Το δαχτυλίδι της μάνας @ Tempus Verum. Οι C for Circus ξανακοιτάζουν το κείμενο του Γιάννη Καμπύση αξιοποιώντας εικόνες και αισθήσεις της λαϊκής μας παράδοσης. Από τις 16 Οκτωβρίου. 
  • Η κυρά της Ρω @ Σύγχρονο Θέατρο – Η ιστορική φιγούρα της ακρητικής Ελλάδας έγινε το αντικείμενο ενός νέου αποκαλυπτικού κειμένου από τον Γιάννη Σκαραγκά. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Μπερδέκα και ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Replays2018 Ro

«Η κυρά της Ρω» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα.

  • Ο Ουρανός και το παντελόνι του @ Σταθμός. Η σύζευξη έργων δύο μεγάλων Ελλήνων δραματουργών, του Ιάκωβου Καμπανέλλη και της Λούλας Αναγνωστάκη φέρνει στην ίδια σκηνή τη Νένα Μεντή και το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

  • Περιμένοντας τον Γκοντό @ Αττις – Νέος Χώρος. Σώμα και λόγος κινεί την τελευταία σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου με την ομάδα του «Σημείο μηδέν» έχοντας ως σημείο αναφοράς το υπαρξιακό δράμα του Σάμιουελ Μπέκετ. Από τις 25 Οκτωβρίου. 
  • Εμμα @ Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Β’ Σκηνή. Η Μαρία Πρωτόπαππα αυτοσκηνοθετείται στο ρόλο της εικαστικού Εμα Ρέγιες παραδίδοντας μια ερμηνεία αξιώσεων. Από τις 26 Οκτωβρίου.
  • Το βιβλίο του ευατού μου, Κεφαλαίο Ι – Παράδεισος @ Bios Main. Ο Χρήστος Πασσαλής των Blitz επιστρέφει στην perfomative θεατρική σειρά που μοιάζει με αλλόκοτο παραμύθι. Από τις 26 Οκτωβρίου.
  • Ο Εκκλησιαστής @ Bios Main. Αντιμέτωπος με το φιλοσοφικό δοκίμιο της Παλαιάς Διαθήκης βρίσκεται ξανά ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος σε μια περφόρμανς – ιεροτελεστία. Από τις 18 Δεκεμβρίου.
  • Ο αμπιγιέρ @ Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Β’ Σκηνή. Η πρώτη προσωπική σκηνοθεσία του Μανώλη Δούνια πάνω στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ – έναν ύμνο στην τέχνη του θεάτρου – σε μιαν ισορροπημένη ανάγνωση με καλές ερμηνείες από τους Μάνο Βακούση και Αλέξανδρο Μυλωνά. Από τις 15 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b