MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

16 δωρεάν εκδηλώσεις για την εβδομάδα 9 – 13 Ιουλίου

Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 9 – 13/7.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

9, 10 11 & 12 Ιουλίου 2018 / 20:30

3 μονόπρακτα θεατρικά έργα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

** Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 3418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά:

Τεργέστη

Συγγραφέας: Ελένη Γαλάνη
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)
Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ευανθία Κουρμούλη, Δανάη Παπουτσή

Στο σκηνικό της Τεργέστης και το πολυβραβευμένο σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς design, φιλικό προς το περιβάλλον, Παγκάκι ΥΟΥΟ της Ροδάνθης Σεντούκα

Το Αυγό
Συγγραφέας: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Μανώλης Γεραπετρίτης, Πάνος Μαλικούρτης, Τάνια Τρύπη

Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο
Συγγραφέας: Ιωάννα Παπάζογλου
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Ρούλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Γκόνη, Δήμητρα Παπαδήμα, Καίτη Φίνου

 monologos mania papadimitriou 6

Δευτέρα 9/7, 21.00 

«Μονόλογος» της Simon De Beauvoir στο Θέατρο Βράχων

Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη την παραμονή της πρωτοχρονιάς σ’ ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εγκαταλελειμμένη απ’ όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Η μοναξιά είναι αφόρητη, θανατερή. Η Μυριέλ αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα χωρίς να προϊδεαζόμα- στε που θα οδηγηθεί. Βλέπει να γερνά και να προδίδεται από τους άντρες της ζωής της και τους οικείους της.

Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Ερμηνεία: Μάνια Παπαδημητρίου
Τσέλο: Μαίρη Σκοπελίτη
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

145 oneiro geliou 5

Τρίτη 10 Ιουλίου, 21.00

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Βράχων

Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η “Αλήθεια της Ζωής” με όλες τις λεπτομέρειες. Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

fd5a60c6f9650cdd97a3a1a1a2cbc653 XL

Τετάρτη 11 Ιουλίου, 21.00

«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στο Θέατρο Βράχων

915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυό της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν
Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:
Τραγούδι: Μαρία Σπυριδωνίδου
Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

 MUSIC NOW 2018 ZOGRAFOS

 Παρασκευή 13 Ιουλίου, 21.00

 «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βισνιέκ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

 Ο άνθρωπος στον κύκλο που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, που γαλουχείται στη βία της εξουσίας εν ονόματι κάθε δόγματος, που απεργάζεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, που δέχεται αδιαμαρτύρητα τα κάθε λογής σκουπίδια, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας. Ο άνθρωπος που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο και οι νεκροί στρατιώτες, που ανασταίνονται από τον στρατηγό τους για να παρελάσουν. Όλα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη, που όπως υποστηρίζει και ο συγγραφέας, καλούμαστε εμείς να συναρμολογήσουμε.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Δ. Βαΐτσης, Μ. Βασιλείου, Μ. Βλασοπούλου, Α. Βλάχου, Χ. Βώσσος, Μ. Γαλέα, Στ. Δερέμπεης , Σ. Ευαγγελοπούλου, Μ. Ιωχανά, Ι. Ιωχανάν, Θ. Κακαράντζα, Ε. Καστρίτης, Π. Κεφαλά, Ι. Κύριλλος, Μ. Μανούσου, Κ. Μήτα, Α.Μητροπούλου, Λ. Μιχαλακοπούλου, Δ. Μιχαλοπούλου, Α. Μπαλή, Χ. Νούλα, Μ. Παπαδοπούλου, Κ. Παπανικολάου, Σ. Παπασπυροπούλου, Β. Παπαχατζής, Η. Ροδόπουλος, Π. Ρουμελιώτης, Γ. Σάββα, Μ. Στάλιου, Ε. Τολίδου, Α. Τσαχαλίδης, Ε. Τσιτσέ, Σ. Φερεντίνου, Β. Φρέντζος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Music Now 2018: μέρες μουσικής στην πόλη”.

ΜΟΥΣΙΚΗ

9, 10, 11 Iουλίου, 19.00

Reverend Billy & the Stop Shopping Choir στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Reverend Billy και η The Shop Stopping Choir έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν με το μοναδικό τους τρόπο τη μουσική παράσταση Donald Trump is the Devil. 

 A EM 140601 RevBilly 021 smaller

Δευτέρα 9 Ιουλίου, 21.00

Magic de Spell στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου Δήμου Βύρωνα

Οι Magic de Spell εμφανίζονται στην πλ. Αγίου Λαζάρου, στον Βύρωνα. Μαζί τους οι Προφίλ.

Magic de Spell line up:
Θοδωρής Βλαχάκης – drums
Δημήτρης Μποτής – keyboards
Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο
Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες

 magic de spell

Τρίτη 10 Ιουλίου, 21.00 

Ρίτα Αντωνοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου στο Θέατρο Ρεματιάς

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, στη σημαντικότερη στιγμή της πορείας της, συναντά τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και ενώνεται με τον Leonard Cohen, την μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θ. Οικονόμου και του Στ. Σιόλα. Η παράσταση πλαισιώνεται από μια χορογραφία, δύο χορευτών.

​Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

 violin 900

Τρίτη 10 Ιουλίου, 21.00

Κλασική μουσική από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης

Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης, απαρτιζόμενη από επίλεκτα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιάσει σημαντικά έργα του κλασσικού, ρομαντικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Υπό τη διεύθυνση του διαπρεπούς αρχιμουσικού κ. Μίλτου Λογιάδη, η 11μελής ορχήστρα με τη συμμετοχή δύο σολίστ, θα παρουσιάσει στο κοινό κονσέρτα από έγχορδα και πιάνο.

Χώρος: Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018.

 384178 1

Τετάρτη 11 Ioυλίου, 20.30

«Μελοποιημένη ποίηση» στο Άλσος Παγκρατίου

 Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων συμπράττει με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μπέττυ Χαρλαύτη και Νίκο Ανδρουλάκη σε ένα αφιέρωμα στους κορυφαίους Έλληνες ποιητές Γιώργο Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη και Νίκο Καββαδία. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής, αφιερωμένων σε μεγάλους ποιητές και στιχουργούς, όπως οι Παπαδόπουλος, Γκάτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Καρυωτάκης, Ελευθερίου, Καββαδίας, Θεοδωράκης, Πλέσσας, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, κ.α., καθώς και στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του δήμου Αθηναίων, της οποίας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

lekkas free

Πέμπτη 12 Ιουλίου, 21.00

Ο Βασίλης Λέκκας στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων συναυλιών Parklife, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει τον Βασίλη Λέκκα σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

lklkjhlksdjfhsldkjfhsdkffsd

Πέμπτη 12 Ιουλίου, 21:00

Symphonic Soundtracks στην Τεχνόπολη

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μελωδίες και πρωτότυπα soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, όπως Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Τιτανικός, Ε.Τ., Star Trek, Απόλλων 13, Star Wars, κ.α., καθώς και συνθέσεις κλασικής μουσικής που ενσωματώθηκαν σε ταινίες, όπως μεταξύ άλλων 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, Αποκάλυψη Τώρα και Amazing Spiderman.

Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

aprosarmostoi e1531132682783

Πέμπτη 12 Ιουλίου, 21.00 

Οι “Απροσάρμοστοι” στο Θέατρο Ρεματιάς

Συναυλία με το συγκρότημα του Παύλου Σιδηρόπουλου. Οι “Απροσάρμοστοι” παίζουν Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο Κυριάκος Δαρίβας, ο Οδυσσέας Γαλανάκης και ο Αλέκος Αράπης, οι “εναπομείναντες” Απροσάρμοστοι μαζί με τους απόντες Λουκά Γκόκα και Βασίλη Πετρίδη ήταν για 10 χρόνια η μπάντα του Παύλου και δισκογραφικά και στις ζωντανές εμφανίσεις του. Την Πέμπτη 12 Ιουλίου θα κάνουν μια αναδρομή σ’ αυτήν την ιστορία παίζοντας κομμάτια από όλη αυτή τη “διαδρομή”.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

tsitsanis kazantzidis 2016 01 19

Παρασκευή 13 Ιουλίου, 21.00

Συναυλία – Αφιέρωμα στους Τσιτσάνη και Καζαντζίδη στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Στη δίωρη μουσική παράσταση, τραγουδούμε μαζί τον έρωτα και την αγάπη σε στίχους και μουσική των μεγάλων ποιητών και συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη και Στέλιο Καζαντζίδη.

Τραγουδούν: Γιώργος Υδραίος, Μαρία Σουλτάτου
Φιλική συμμετοχή: Χαρούρα Λαμπράκη
Πλήκτρα – Πιάνο: Σπύρος Παγιάτης
Μπουζούκι: Δημήτρης Σαββαΐδης
Μπουζούκι: Μανώλης Μιχαλάκης
Ηλεκτρική & Ακουστική Κιθάρα: Στέλιος Καρύδας
Ντραμς – Τύμπανα: Νίκος Καρνάβας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2018.

ΣΙΝΕΜΑ

Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ

Παρασκευή 13 Ιουλίου, 21.00

«Η νύφη ήταν αρσενική» (1949)
Σκηνοθεσία: Howard Hawks

Ο Χένρι γίνεται… νύφη με στολή για να μείνει κοντά στην αγαπημένη του. Ο Τζο και ο Τζέρι γίνονται Τζόζεφιν και Ντάφνι για να σώσουν τις ζωές τους. Και ο Μάικλ γίνεται Ντόροθι για μια δουλειά που θα του εξασφαλίζει τα προς το ζην. Το Park Your Cinema του Ιουλίου παρουσιάζει τρεις κλασικές κωμωδίες με επίκεντρο τους ρόλους ανδρών-γυναικών. Οι ήρωές τους ζουν την εμπειρία του να μεταμορφωθείς… στο αντίθετο φύλο και αντιλαμβάνονται πολλά για τους ρόλους που ακολουθούμε στις κοινωνίες μας. Η κωμωδία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις ακόμη και στα πιο αιχμηρά κοινωνικά θέματα και το αξεπέραστο punchline από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό θα συνεχίσει να αποστομώνει τους πάντες. Γιατί, όντως, «κανείς δεν είναι τέλειος»…

pegasus LARGE t 1581 14149340 type12496 

8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

• Τετάρτη 11 Ιουλίου / Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Οικογένεια Τένενμπαουμ (The Royal Tenenbaums, 2001) του Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Αντζέλικα Χιούστον, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μπεν Στίλερ, Μπιλ Μάρεϊ, Λουκ Γουίλσον
Διάρκεια: 110’ | Ώρα έναρξης: 21.30

• Παρασκευή 13 Ιουλίου / Άλσος Πετραλώνων
Ο Στοιχειωμένος Πύργος (The Haunting, 1963) του Ρόμπερτ Γουάιζ
Aφιέρωμα “Κλασικά Εικονογραφημένα” σε συνεργασία με το British Council και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Χάρις, Κλερ Μπλουμ, Ρίτσαρντ Τζόνσον, Ρας Τάμπλιν, Φέι Κόμπτον
Διάρκεια: 112’ | Ώρα έναρξης: 23.00

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b