MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο μετρ και η Μαργαρίτα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Ροές

Από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, το Θέατρο Ροές υποδέχεται την ομάδα χορού και ακροβασίας Κι όμΩς κινείται στην παράσταση «Ο μετρ και η Μαργαρίτα».

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία με πρωταγωνιστή τον Εωσφόρο και θέμα την επιθυμία του να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το ανέφικτο και, εν τέλει, να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους σε αυτό που αυθαίρετα ορίζει ως πραγματικότητα.

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται.

0056 2

Φωτογραφία του Γιάννη Μαργετουσάκη

«Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας, διακυρρήσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη σαν μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σαν μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς.» είχαν πει, στο μανιφέστο τους, οι κονστρουκτιβιστές, στους οποίους και αφιερώνεται η παράσταση. Ένα μανιφέστο όπου φαίνεται να αρνούνται τον ρομαντισμό, κίνημα το οποίο, εν τέλει, αποθέωσαν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ
Σκηνοθεσία: κι όμΩς κινείται

Σκηνικά: Camilo Bentancor
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Μουσική: Κλέων Αντωνίου, Μπάμπης Παρίτσης
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Παίζουν: Camilo Bentancor, Αναστάσης Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Αγγελική Μερεντίτη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χρόνης Τόμπορης

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ - Γενική Είσοδος, 10 ευρώ - Φοιτητικό, 8 ευρώ - Ανέργων
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21/06/2018 έως και 24/06/2018
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b