MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 23 – 25/3: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΟΠΕΡΑ

Βάκχες του Ευριπίδη στη Στέγη

Η αρχαία τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη, παρουσιάζεται ως ροκ παράσταση, με τη σκηνοθετική ματιά του Άρη Μπινιάρη, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης βάζει στην πρίζα τις «Βάκχες» και το θεό Διόνυσο μπροστά από το μικρόφωνο. Όταν η ροκ μουσική ηλεκτρίζει τον ποιητικό λόγο του Ευριπίδη, όταν η πανκ βάζει στην πρίζα το μύθο των Βακχών, τότε ο μέγας θεός Διόνυσος τραγουδάει. Ο Άρης Μπινιάρης εμφανίζεται για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης, προσεγγίζοντας τη σύγκρουση μεταξύ του βασιλιά Πενθέα και του θεού Διονύσου σαν έναν οργισμένο ύμνο πάνω στο διχασμό της ανθρώπινης ψυχής, τη λογική και το ένστικτο.

Λάτρης της συγκεκριμένης φόρμας, όπου το θέατρο συνομιλεί με τη μουσική, και αφοσιωμένος μελετητής του αρχαίου δράματος, ο σκηνοθέτης τολμά να συνδέσει την ανατρεπτική δυναμική της ροκ με τη ρηξιγενή τραγωδία των Βακχών, σε μια παράσταση που στοχεύει να ερεθίσει παράφορα όλες τις αισθήσεις.

Διαβάστε περισσότερο  εδώ. 

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Θεοδώρα Καπράλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστος Λούλης, Άρης Μπινιάρης, Εύη Σαουλίδου, Κωνσταντίνος Σεβδαλής, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Χάρης Χαραλάμπους / Μουσικοί: Βίκτωρας Κουλουμπής (ηλεκτρικό μπάσo), Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα)

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Κεντρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

Πότε: 23, 24, 25/3, 20.30
Τιμές: Κανονικό: 5, 7, 15, 20, 24€ / Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 16, 19€ / Παρέα 10+ άτομα: 11, 14, 17€ / Κάτοικος Γειτονιάς: 7€ / Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€ / Συνοδός ΑμεΑ: 10€

ΘΕΑΤΡΟ

Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ στο Θέατρο Άττις

perimenontas ton gkonto3

Μετά τον β΄ κύκλο παραστάσεων του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη «ΤΡΩΑΣ» και την παρουσίαση του μουσικού έργου του Γκέοργκ Κούρταγκ «Θραύσματα από τον Κάφκα», η ομάδα Σημείο Μηδέν, παρουσιάζει το έργο – σταθμός «Περιμένοντας τον Γκοντό» του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, εδώ. 

Διαβάστε περισσότερα για την Ομάδα Σημείο Μηδέν, εδώ. 

Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Παίζουν: Δαυίδ Μαλτέζε, Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος

Πού: Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος, Λεωνίδου 12

Πότε: 23 – 24/3 στις 21.00, 25/3 στις 19.00 
Tιμές: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ)

ΧΟΡΟΣ

Κreatur της Sasha Waltz στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

e822d42f78bbbbd604563f5ad3ae5d57 XL

Η νέα χορογραφία της Sasha Waltz με τίτλο Κreatur, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Radialsystem V στο Βερολίνο, το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Με βασικούς άξονες τον χορό, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, η Sasha Waltz δημιουργεί, μέσα από τα σώματα 14 χορευτών της ομάδας της, ένα έργο που γίνεται ένα με τη μουσική του Soundwalk Collective.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Πότε: 23 – 24/3 στις 20.00
Tιμές: 9€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) | 14€ (Ζώνη Ε) | 22€ (Ζώνη Δ) | 28€ (Ζώνη Γ) | 36€ (Ζώνη Β) | 42€ (Ζώνη Α) | 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Πέννυ Μπαλτατζή στο Passport Κεραμεικός

9bd711c9a31bcbd1d743132bf810917d XL

Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι του swing και της vintage αισθητικής, επιστρέφει επί σκηνής, στο Passport Κεραμεικός, για δυο live, το Σάββατο 24 και 31 Μαρτίου 2018. Eπιλέγει να μας ταξιδέψει στον ευφάνταστο κόσμο της, με μια συλλογή τραγουδιών που ξεκινά από τα παλαιότερα δικά της και πολύ αγαπημένα (Εξωτικό Χαρμάνι, Καλάθι, Δεκάρα, Γυφτάκι) και συμπληρώνεται με πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία (Dedication του Μ. Χατζιδάκι, Ξύπνα Αγάπη Μου του Μ. Πλέσσα, Λαϊκο τσα τσα κ.α.), ενώ το setlist θα περιλαμβάνει και μερικά τραγούδια από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ – όλα τα παραπάνω με τη συνοδεία επί σκηνής της νέας της μπάντας και σε ενορχηστρώσεις κεφάτες και «καθαρές».

Διαβάστε τη συνέντευξη της Πέννυς Μπαλτατζή στο monopoli.gr, εδώ. 

Που: PassPort Κεραμεικός – Upstairs, Κεραμεικού 58

Τιμές: 13 ευρώ (στο bar, με μπύρα ή κρασί) – 20 ευρώ (σε τραπέζι, με ποτό)
Πότε: 24/3, 22.30

ΤΑΙΝΙΑ

Ραντεβού Εκεί Ψηλά

a0ad4fef49a0b147f515a8b988bec600 XL

Λίγες μέρες πριν από το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου ο Εντουάρ Περικού σώζει τη ζωή του Αλμπέρ Μαγιάρ. Οι δύο άνδρες θα νιώσουν την τύχη να τους εγκαταλείπει όταν ο υπολοχαγός τους διατάξει μια τελευταία άσκοπη επίθεση που τους σημαδεύει τις ζωές. Στα ερείπια της μεταπολεμικής γαλλικής κοινωνίας οι δύο φίλοι είναι αποφασισμένοι να επιβιώσουν με κάθε τρόπο: η μνημειώδης απάτη που εμπνέεται ο Εντουάρ θα έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Πέντε βραβεία Σεζάρ – ανάμεσα σε αυτά και εκείνο της καλύτερης σκηνοθεσίας- για το φιλμ του Ντιποντέλ που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b