MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Υπέρλαμπρο άστρο» και θρησκόληπτος σκοταδισμός στο «Ακροπόλ»

Διατρανώνοντας την απόφασή τους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας τους, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar» διοργανώνουν την Πέμπτη 1/3/2018, στις 18.00, έξω από το θέατρο «Ακροπόλ», συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να αντισταθούν στη λογοκρισία που επιχειρείται να τους επιβληθεί, να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουν «μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο φόβος δεν θα περάσει στην τέχνη».

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Πράγματι, εδώ και αρκετές ημέρες έξω από το θέατρο «Ακροπόλ», παίζεται μια δυσάρεστη «παράσταση» πριν την παράσταση: Οι θεατές που προσέρχονται στο θέατρο για να παρακολουθήσουν το γνωστό μιούζικαλ βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χούφτα εξαγριωμένων «πιστών», που τους καλούν, «αν είναι χριστιανοί», να μην παρακολουθήσουν την παράσταση.

acropol 1

Πρόκειται για τους ίδιους «εξαγριωμένους» που το φθινόπωρο απειλούσαν τους συντελεστές της παράστασης «Η ώρα του διαβόλου», του Φερνάντο Πεσόα, στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάμεσά τους αναγνωρίζει κανείς και τον διαβόητο «πάτερ» Κλεομένη, που βανδάλισε on-camera γλυπτά στα νότια προάστια της Αθήνας, αλλά και βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα, παραμένοντας ακόμη ασύλληπτος…

Πρόκειται για τον ίδιο χώρο «πιστών» που το 2012, σε συνεργασία με χρυσαυγίτες βουλευτές, απειλούσαν να ισοπεδώσουν το θέατρο Χυτήριο, επιβάλλοντας με τη βία τη ματαίωση της παράστασης «Corpus Christi».

Photo Jesus Christ Super Star

Oι ηθοποιοί του μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar”

Αν οι διαμαρτυρίες των «πιστών» έμεναν στα λόγια, θα ήταν απλώς ενοχλητικές. Όπως όμως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Θεάτρου Ακροπόλ, «έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης. Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως “κάψτε το θέατρο”». «Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. 

Φαίνεται όμως πως ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως «δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ. Δυστυχώς, παρόλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες».

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b