MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 1935, γεννιέται ο Γούντι Άλεν

O Άλεν Στούαρτ Κόνιγκσμπεργκ, γνωστός ως Γούντι Άλεν, είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός.

Monopoli Team

Γεννήθηκε 1η Δεκεμβρίου του 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του ενώ πολλές φορές ενσαρκώνει και διάφορους ρόλους σε αυτές. Πηγή έμπνευσης του αποτελούν η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος αλλά και η ίδια η Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε και ζεί όλα τα χρόνια της ζωής του, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα η περσόνα που έχει δημιουργήσει στον κινηματογράφο είναι αυτή ενός Εβραίου διανοούμενου της Νέας Υόρκης. Εγωκεντρικός και νευρωτικός, κοσμοπολίτης αλλά και ανασφαλής με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού και χιούμορ. Τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά δημιουργούν το κάπως εκκεντρικό και “αφελές” ύφος του, αφού είναι μικρόσωμος, με ατημέλητα μαλλιά, μεγάλη μύτη και φοράει τετράγωνα γυαλιά και φαρδιά μπεζ ρούχα.

Αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς της εποχής μας. Αναφέρουμε επιλεκτικά μερικές από τις ταινίες του: “Πάρε Τα Λεφτά Και Τρέχα” (1969), “Νευρικός Εραστής” (1977), “Μέρες Ραδιοφώνου” (1987),“Μυστηριώδεις Φόνοι Στο Μανχάταν” (1993), “Όλοι Λένε Σ’ Αγαπώ” (1996), “Συμφωνίες Και Ασυμφωνίες” (1999), “Παίζοντας Στα Τυφλά” (2002), “Cassandra’s Dream” (2007), “Midnight in Paris” (2011), “To Rome with Love”(2012).

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b