MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ολεάννα του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο OLVIO

Η “Ολεάννα”, έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ, συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, παρουσιάζεται για 2η χρονιά από τις 21 Οκτωβρίου 2017 στο θέατρο OLVIO.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Ντάνη Γιαννακοπούλου (υποψήφια φέτος για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» με το έργο «’Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, θέατρο Επί Κολωνώ) στο ρόλο της φοιτήτριας, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας.

Ένας επιτυχημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια νεαρή φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί, ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση και για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.

thumbnail OLEANNA 2 6

Στην “Ολεάννα”, ο Ντέιβιντ Μάμετ διερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, σκιαγραφεί τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και καταδεικνύει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας μέσω του λόγου. Κυρίως, όμως, ο Μάμετ γράφει ένα έργο για την πολιτική ορθότητα.

Γραμμένη το 1992, η “Ολεάννα” ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νομπέλ, Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Μάμετ
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Έλλη Λιδωρικιώτη
Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Χορογραφία: Νατάσα Παπαμιχαήλ

Παίζουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Ντάνη Γιαννακοπούλου

Διάρκεια: 85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Ταμείο: 12€ κανονικό, 9€ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ) Προπώληση: από 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 21 Οκτωβρίου έως 4 Φεβρουαρίου
Πληροφορίες: Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00- 21:00 // http://www.olviotheater.gr/html/GR/now/OLEANNA-2/VIVA-OLEANNA.html
Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή στις 20.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Έμμα Μαυρέλη
Φωτογραφίες: Νίκος Βούλγαρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b