MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tα “Παιδιά της Σφίγγας” συναντούν τον Σταμάτη Κραουνάκη!

Μια ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ στη σκηνή της Σφίγγας με τα οκτώ αγόρια της ομάδας Σπείρα Σπείρα να συναντούν ξανά ως “επίσημο καλεσμένο” τον μέντορά τους.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Η φετινή παράσταση βρίσκει τον Σταμάτη Κραουνάκη στην ωριμότερη φάση της δημιουργικότητάς του. Ωστόσο αυτή την φορά επιλέγει να σταθεί λίγο πιο πέρα από το πρώτο πλάνο και ν’ αφήσει περισσότερο χώρο και χρόνο στους Σπείρα-Σπείρα. Εκείνοι με τη σειρά τους μας οδηγούν σε μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στην οποία κυριαρχούν μεν οι συνθέσεις του Κραουνάκη αλλά δεν λείπουν και οι στάσεις σε κλασσικά τραγούδια άλλων δημιουργών.

Είναι από τις λίγες φορές που δεν είδαμε τον Σταμάτη Κραουνάκη στην κλασσική θέση του πιάνου. Ο Βασίλης Ντρουκογιάννης που πήρε τη σκυτάλη, αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής καθώς κράτησε όλο τον ρυθμό και την τονικότητα των συνθέσεων σε εξαιρετικό επίπεδο.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον από την ομάδα γιατί όλοι ερμηνευτικά ήταν πολύ καλοί σ’ ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα: από ελαφρά λαϊκά μέχρι και λυρικά κομμάτια. Ωστόσο θα πρεπει να επισημάνουμε την υποκριτική παρουσία του Χάρη Φλέουρα καθώς και την ερμηνευτική άνεση του Νίκου Σταδιάτη ο οποίος με το ακορντεόν του έδωσε παλμό στη βραδιά. 

Φεύγοντας από τη Σφίγγα η μελωδία της καινούργιας σύνθεσης του Κραουνάκη με τιτλο «Μαύρα Μάτια» -που ανοιγει και κλείνει το πρόγραμμα- θα σ’ ακολουθεί…

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/WdpFVqr3gHc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b