MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Proof του Ντέιβιντ Όμπερν στο Από Μηχανής Θέατρο

Aπό την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει, παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο, το έργο του Ντέιβιντ Όμπερν, «PROOF» , σε μετάφραση Άννας Ελεφάντη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η Κάθριν ζει με τον πατέρα της Ρόμπερτ, μαθηματικό, ο οποίος είναι διανοητικά διαταραγμένος . Η ίδια, έχει διακόψει τις πολλά υποσχόμενες σπουδές της στα μαθηματικά κι αφοσιώνεται εξολοκλήρου στη φροντίδα του πατέρα της. Λίγο πριν τα  εικοστά πέμπτα γενέθλιά της έρχεται  στο σπίτι της, η μεγαλύτερή αδελφή της Κλερ, με την οποία έχει αποξενωθεί και τον Χαλ παλιό φοιτητή του πατέρα της, ο οποίος εργάζεται μανιωδώς πάνω στα 103 τετράδια με τις σημειώσεις που έχει αφήσει ο σπουδαίος μαθηματικός ελπίζοντας  πως θα κάτι σημαντικό. Όταν η Κάθριν και ο Χαλ έρθουν κοντά, εκείνη θα του εμπιστευτεί ένα κρυμμένο τετράδιο με την απόδειξη ενός εξαιρετικά σημαντικού μαθηματικού προβλήματος. Κι ενώ οι δυο ήρωες αναρωτιούνται για την υπογραφή του σημαντικού αυτού εγγράφου, η Κάθριν προσπαθεί να λύσει το πιο αγωνιώδες απ’ όλα τα ερωτήματα: μήπως μαζί με το ταλέντο έχει κληρονομήσει και την τρέλα του πατέρα της και έχει την ίδια τύχη;

PROOF 7noembriou2

Ένα έργο που αντικατοπτρίζει τη φύση της διάνοιας και τη δύναμη της αγάπης, την αφοσίωση και τη συμφιλίωση με την οικογένεια. Το έργο Proof του Ντέιβιντ Όμπερν έχει αποσπάσει τα βραβεία Pulitzer Prize for Drama και Tony Award for Best Play το 2001. Το 2005 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Άντονι Χόπκινς στους κεντρικούς ρόλους. ενώ οι παραστάσεις σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο γνώρισαν τεράστια επιτυχία με εξαιρετικές διακρίσεις και κριτικές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Όμπερν
Μετάφραση: Άννα Ελεφάντη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Αμαλία Αντώνη
Κοστούμια: Αμαλία Αντώνη
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Χορογραφία: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Παίζουν: Ρόμπερτ: Χρήστος Βαλαβανίδης, Κάθριν: Ελεάνα Στραβοδήμου, Κλερ: Άννα Ελεφάντη, Χαλ: Χρήστος Καπενής

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 13 ευρώ // Φοιτητικό & άνω των 65: 10 ευρώ // Ανέργων: 8 ευρώ // Ατέλεια: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: από Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 εως Κυριακή 1 Απριλίου 2018
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο 2105232097 και στο www.viva.gr/tickets
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ