MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λάδι καρύδας το ευεργετικό: Πώς βελτιώνει την εμφάνισή μας!

To λάδι καρύδας γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αφού πλέον έχει αναγνωριστεί από όλους η ευεργετική του αξία, τόσο στην διατροφή και κατ’ επέκταση στο σώμα μας, όσο και στην επιδερμίδα μας. Με ποιους τρόπους μπορεί, λοιπόν, το λάδι καρύδας να μας ομορφύνει και να μας κάνει να αισθανόμαστε πίο φρέσκοι και λαμπεροί;

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Λάδι καρύδας για καλύτερη όψη του δέρματος 

Γνωρίζουμε όλοι πως το λάδι καρύδας προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα μας. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βελτιώσει διάφορα είδη δερματίτιδας, προσφέρει ανακούφιση σε ξηρά δέρματα που “τραβάνε” και μπορεί να συμβάλλει στην επούλωση των επιφανειακών πληγών. Επιπλέον, το λάδι καρύδας κάνει φανταστική δουλειά και ώς ένας φυσικός τρόπος ντεμακιγιάζ. Με λίγη ποσότητα λαδιού απευθείας στο πρόσωπο και απαλό μασάζ θα δούμε και το πιο αδιάβροχο μακιγιάζ μας να “λιώνει”. Φυσικά, δεν ξεχνάμε την ισχυρή δράση του λαδιού σε περιοχές με πρόβλημα κυτταρίτιδας. Με λίγη ποσότητα στο χέρι μας και συστηματικό έντονο μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή, θα δούμε θαύματα!

Λάδι καρύδας για πιο υγιή μαλλιά

Αν έχετε πιτυρίδα, που σας ταλαιπωρεί ή πολύ ξηρά και άτονα μαλλιά, το λάδι καρύδας είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν ξανά την χαμένη τους λάμψη. Τα λιπαρά οξέα, που περιέχει το λάδι, θρέφουν σε βάθος τα μαλλιά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα μαλλιών, λίγη ώρα πριν το μπάνιο μας. Περνάμε λίγη ποσότητα από το λάδι στις ξηρές και αφυδατωμένες άκρες των μαλλιών μας, το αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει και…ξεπλένουμε! Αν πάλι έχουμε πρόβλμα πιτυρίδας, τότε τοποθετούμε λάδι καρύδας στις ρίζες των μαλλιών μας και κάνουμε απαλό μασαζ, για να εισχωρήσει στο δέρμα και να μας ανακουφίσει.

ladi karydas to euergetiko 2017 2

Λάδι καρύδας για λαμπερό χαμόγελο


Μία ακόμα χρήση του λαδιού καρύδας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε είναι ότι με το να βάλουμε λίγο λάδι καρύδας στα δόντια μας και το τρίψουμε, κάνοντας μετά γαργάρες με νερό, είναι ένας πολύ καλός και φυσικός τρόπος να αφαιρέσουμε τυχόν κατάλοιπα τροφών και μικροοργανισμούς, αλλά και να αποκτήσουμε πιο δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Προσοχή, δεν το κάνουμε αυτο συνέχεια, ούτε αντικαθιστούμε με αυτόν τον τρόπο την οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα ή το οδοντικό νήμα, αλλά σίγουρα βοηθάει αν το κάνουμε τρεις φορές την εβδομάδα, ενδιάμεσα από τα γεύματα. 

Λάδι καρύδας για φρέσκια μυρωδια και στο σπίτι μας

Αναμευγνύοντας λάδι καρύδας, μαγειρική σόδα και αρωματικά έλαια της επιλογής μας, έχουμε έτοιμο το δικό μας σπιτικό αρωματικού χώρου για ένα σπίτι πάντα καθαρό και φρέσκο!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b