MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

ΑΝΤΙ-γόνη από την W.T.F – ACT στο Θέατρο Χυτήριο

Η Εταιρία Θεάτρου W.T.F – ACT παρουσιάζει στο Θέατρο Χυτήριο, από τις 16 Οκτωβρίου 2017, την παράσταση «ΑΝΤΙ-γόνη», μια παρωδία της γνωστής τραγωδίας του Σοφοκλή, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Κατσαρού και σε παραγωγή “4 o’ clock Group”.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μία σύγχρονη κωμωδία, όπου ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο κείμενο βασισμένο πλήρως στο μύθο της Αντιγόνης, που στόχο του έχει την ψυχαγωγία του κοινού. Μέσα από διακωμώδηση θίγονται οι αξίες του κλασικού μύθου όπως αυτή της οικογένειας, η σχέση του ανθρώπου με την εξουσία αλλά και τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του τότε και του σήμερα. Μία νέα Αντιγόνη, πλήρως επικαιροποιημένη και απενοχοποιημένη δίνοντας μία άλλη εκδοχή ολοκλήρωσης του μύθου, στα πλαίσια πάντα της παρωδίας.

Η νέα φιλόδοξη παραγωγή που θα στεγάζεται από τα μέσα Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, απαρτίζεται από επτά ηθοποιούς επί σκηνής, και πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη γέλιο, τραγούδι και χορό.

anti goni kwmwdia 2017 theatro oktwvrios 2

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Πόσο Αντίφα θα μπορούσε να είναι η Αντιγόνη; Πώς θα ήταν ο Κρέοντας αν δεν είχε χάσει ποτέ την παιδικότητα του; Θα έκανε καριέρα μοντέλου η Ισμήνη μετά την απόκτηση του τίτλου Miss Θήβα 441 π.Χ.; Τι κρύβει η Ευρυδίκη σε μια βαλίτσα, που θα κάνει έξαλλο τον Κρέοντα; Γιατί ο Αίμονας στέκεται κάτω από το παραθύρι της Ιουλιέτας; Πόσο μπροστά βλέπει ο Τειρεσίας; Οι απαντήσεις, θα δοθούν σε μία αρένα ρινγκ. Μάχη σώμα με σώμα οι ήρωες αυτής της παρωδίας εναλλάσσουν τους ρόλους τους επί σκηνής και από τραγικοί χαρακτήρες του αρχαίου δράματος, γίνονται οι φωνές του σήμερα και δηλώνουν δυνατά ότι «μια Αντιγόνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο…» – Και η ιδέα της;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός

Σκηνικά: W.T.F-ACT
Κοστούμια: Στέφη Κόνιαρη
Μουσική: Νίκος Αμουντζάς (Just Voice Studio), Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Χορογραφία: Μίκα Στεφανάκη

Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζηλίνης, Στεφέλενα Κόνιαρη, Θοδωρής Κατσαρός, Στέλα Καπετάνιου, Ελένη Βρυώνη, Μέμος Ρούσσος, Σουέλεν Κωνσταντινίδου / Φιλική Συμμετοχή (video acting): στο ρόλο του Δία ο Χάρης Ρώμας, στο ρόλο της Αθηνάς η Μαρία Γεωργιάδου, στο ρόλο του Πολυνείκη ο Δημήτρης Καμπόλης

Διάρκεια: 100’ (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ), 5€ ατέλεια
Διάρκεια Παραστάσεων: για 20 παραστάσεις, 16/10 - 26/2
Σενάριο: Θοδωρής Κατσαρός
Πληροφορίες: ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xutirio/anti-goni/
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα στις 20:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b