MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σταύρος Ξαρχάκος & Άλκηστις Πρωτοψάλτη: μια μαγική “Συνάντηση” κάτω από την Ακρόπολη

Εντυπώσεις από τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

author-image Νίκος Ρουμπής

Ήταν ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού, όπως απεδείχθη στις sold out εμφανίσεις της συνεργασίας τους, επιστέγασμα της οποίας ήταν η συναυλία στο κατάμεστο Ηρώδειο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου (και μια έκτακτη – επίσης sold out- την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου).

xarhakos protopsalti 2 

Ποιος είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος που διηύθυνε την ορχήστρα στις μελωδίες του και ποια η Άλκηστη Πρωτοψάλτη που ερμήνευσε τα τραγούδια του, είναι περιττό να αναλυθεί, καθότι αμφότεροι έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον χώρο και την ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

xarhakos protopsalti 3

Ήταν λοιπόν μια συνάντηση κορυφής, σμίξιμο ευπρεπές και σεμνά συγκρατημένο, ενός κορυφαίου συνθέτη και μιας μοναδικής ερμηνεύτριας που ταξίδεψαν το κοινό για δύο ώρες στον μουσικό κόσμο πασίγνωστων τραγουδιών.

protopsalti

Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα και το πιο αξιοσημείωτο: από το σύμπαν του δημιουργού Ξαρχάκου επιλέχθηκαν όχι μόνο τα πιο καλαίσθητα διαμάντια αλλά και τα πιο αναγνωρίσιμα, πιάνοντας τον παλμό -ίσως και την ανάγκη- του κόσμου που ήθελε να ακούσει, να θυμηθεί, να τραγουδήσει και αυτός μαζί, δίνοντας στην όλη γιορτή έναν παλλαϊκό χαρακτήρα.

xarhakos protopsalti 6

Σε τούτο τον τόπο λοιπόν, στην αυλή του φθινοπώρου, την ώρα που σβήστηκε το φως του ήλιου, στο ταξίδι που κινήσαμε να πάμε, δώσαμε τα χέρια να πιαστούμε και να τραγουδήσουμε γεια και χαρά σου στον Λευτέρη, με τα μάτια τα μπλε, στο διάβα και μια μικροπαντρεμένη με τα καυτά της δάκρυα. Kαι περνώντας από την Κοκκινιά, τον κήπο της Γεσθημανής, το Τσιρίγο και τη Μονεμβάσια, ως και τη Βενετιά, το ακυβέρνητο καράβι έφτασε στον προορισμό του, στης Ακρόπολης τα μέρη, και εκεί τραβήξαμε το δίχτυ με υπομονή και ξεκινήσαμε πάλι μέχρι που έσβησε το άστρο και εχάθη το φεγγάρι…

xarhakos protopsalti 4

Ήταν ένα ταξίδι αγαλλίασης, μια μαγική συνάντηση δική τους και δική μας μαζί τους, μια σπάνια στιγμή. Τυχεροί όσοι έχουν εξασφαλίσει θέση στο τελευταίο ραντεβού στις 29 του Σεπτέμβρη.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b