MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Η Γυάλα της Τζένης Δάγλα στο Θέατρο Φούρνος

Η παράσταση «Η Γυάλα» σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Φούρνος, από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η Άσπα Τομπούλη και η Μάνια Παπαδημητρίου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη «Γυάλα» της Τζένης Δάγλα και παρουσίασαν μία από τις καλύτερες παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν. Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, ξαναβρίσκονται στον Φούρνο και μαζί με τον Ευθύμη Χρήστου, συνεχίζουν τις παραστάσεις της Γυάλας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

gyala 2017 premiera fournos september 2017 2

Η Γυάλα μιλάει για την επίδραση της κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ηρωίδα της Γυάλας, η Λούση, μόνη στο δωμάτιό της, μιλάει ακατάπαυστα έχοντας για συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, την άλλη Λούση. Η Λούση (Μάνια Παπαδημητρίου) μόλις έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της, στη δουλειά της γίνονται απολύσεις, ένας παλιός της συμμαθητής αυτοκτονεί, ενώ η σημερινή Αθήνα δεν μοιάζει με την πόλη που ξέραμε.

Με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούση, μιλάει για όλα και για όλους: τη δουλειά της, τα παιδικά της χρόνια, τον περίγυρο της γειτονιάς της. Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται ενώ όλα -ερωτικές προδοσίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας- λέγονται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο άνδρας που εμφανίζεται αναπάντεχα και μιλάει (Ευθύμης Χρήστου), μεταφέρει στον κλειστό χώρο της Λούσης, τις εμπειρίες ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης, σπαρακτικής πραγματικότητας.

gyala 2017 premiera fournos september 2017 3

Η Γυάλα συνδέει το προσωπικό βίωμα με τον κοινωνικό περίγυρο, τη «μικρή» με τη «μεγάλη» πραγματικότητα στα επώδυνα χρόνια της κρίσης με στοχαστικό σαρκασμό και αντισυμβατική διάθεση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζένη Δάγλα
Σκηνοθεσία: Άσπα Τομπούλη

Σκηνικά: Χριστίνα Παπούλια
Κοστούμια: Χριστίνα Παπούλια
Μουσική: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Ευθύμης Χρήστου

Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό: 8€, Άνω των 65: 10€, Ατέλειες και ανέργων: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως 30 Ιανουαρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Ευθύμης Χρήστου
Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης, Ελένη Μολφέτα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b