MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, που θα διεξαχθεί 20 με 27 Αυγούστου είναι μια γιορτή πολιτισμού και νιότης που από την πρώτη φορά διεξαγωγής του το 1962 έως τώρα, προωθεί το μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών σε όλο τον κόσμο.

Monopoli Team

Πρόκειται για το παλαιότερο φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα και το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ στην Ευρώπη – μετά από το Fetes de la Vigne της Ντιζόν.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συντάσσεται από πολιτιστικές και παραδοσιακές λαϊκές μορφές της τέχνης της μουσικής και του χορού. Η συμμετοχή των φολκλορικών ομάδων στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας δίνει την ευκαιρία σε γηγενείς και ξένους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να απολαύσουν τη λαϊκή τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Το φεστιβάλ επίσης, στηρίζεται πολύ στους εθελοντές του, οι οποίοι με χαρά εκτελούν ένα μεγάλο αριθμό εργασιών.

Με τα χρόνια το φεστιβάλ έχει καθιερώσει συνεργασίες με Πρεσβείες, πανεπιστημιακά τμήματα, ινστιτούτα, ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική ατζέντα ως μια αξιόλογη ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση στην Ελλάδα. Πρόσφατα το φεστιβάλ κέρδισε το σήμα EFFE (Εurope for festivals festivals for Europe), ενός πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα εισήλθε στο WAPA(World Association of Performing Arts) και στο FIDAF(Federation of International Dance Festivals).

Πληροφορίες για το φεστιβάλ: www.liff.gr

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b