MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, ένα νέο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στο νησί της Χίου, τις 31 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Monopoli Team

πρόκειται για τη πρώτη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που πραγματοποιείται στη Χίο, όραμα δύο Χιωτών που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία: της βιολονίστας Όλγας  Holdorff – Μυριαγκού και του συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη. Η ιδέα ξεκίνησε από μεμονωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις αλλά η μεγάλη ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός του κόσμου που συμμετείχε, έδωσαν την κατάλληλη ώθηση για τη δημιουργία του φεστιβάλ. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χίου χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή (Αύγουστος) και τη χειμερινή (Νοέμβριος), με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και μαθητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  συναυλίες, σύγχρονο μουσικό θέατρο, έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από πληθώρα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους στο νησί. Ενδεικτικά: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Andreas Knapp, «EL Sistema», «MIAGI» & Co (31/7 Ιουλίου), Jazz συναυλία με τον Πέτρο Κλαμπάνη (2/8), «Στο τραπέζι» Μουσικό θέατρο του Λευτέρη Βενιάδη (6-7/8).

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b