MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα αστέρια των Μπολσόι θα λάμψουν στο Ηρώδειο

Μια ιστορική παράσταση, φόρος τιμής στον μεγάλο χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο Μιχαήλ Λαβρόφσκι έρχεται το Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.

Monopoli Team

Τιμώντας τον ζωντανό θρύλο του μπαλέτου Μιχαήλ Λαβρόφσκι, τα Μπαλέτα Μπολσόι έρχονται στην Ελλάδα με μια επετειακή παράσταση με κορυφαίο τον χορευτή σταρ της εποχής μας Ιβάν Βασίλιεφ.

Ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι στα 75 του χρόνια θα ανεβεί και πάλι στη σκηνή συμμετέχοντας στη χορογραφία “Nιζίνσκι” -την οποία υπογράφει ο ίδιος- χορεύοντας στο πλάι του Ιβάν Βασίλιεφ.

MIKHAIL LAVROVSKY 1

Μιχαήλ Λαβρόφσκι

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές. Τέλος ως ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρώσικου μπαλέτου», ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ σταρ της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών, πολλούς από τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις παραστάσεις του Ηρωδείου.

IVAN VASILIEV

Ιβάν Βασίλιεφ

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

  • Στο πρώτο θα δούμε την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «Καζανόβας» σε μία one act full ballet παράσταση.
  • Στο δεύτερο θα δούμε το περίφημο «Νιζίνσκι», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης Θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη. Φυσικά τον ρόλο του δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί κανείς άλλος από τον Ιβάν Βασίλιεφ, που μάλιστα συμπρωταγωνιστεί εδώ με τον τιμώμενο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.
TA MPALETA BOLSHOI GIORTAZOYN TON MIKHAIL LAVROVSKY 1

Επίσης συνυπάρχουν αποσπάσματα από παραστάσεις που χορογράφησε ο Λαβρόφσκι όπως η «Ρωσίδα Μπαλαρίνα», αλλά και χόρεψε ο ίδιος, φυσικά με το αντάτζιο από τον “Σπάρτακο” και το Grand Pas de Deux από τον “Δον Κιχώτη” σε περίοπτη θέση, αφού είναι δύο μπαλέτα στα οποία μεγαλούργησε.

Επίσης τα Μπολσόι θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη, ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο “ΑΜΟΚ” που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018 σε σκηνοθεσία και χορογραφία πάντα του Λαβρόφσκι.

ARXEIAKO YLIKO MIKHAIL LAVROVSKY 4

Μιχαήλ Λαβρόφσκι

programma_parastasis.pdf

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b