MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Thom Pain του Will Eno στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει, σε πανελλήνια πρώτη, τον μονόλογο Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno, από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ευδοκία Βαζούκη
Αναπάντεχα αστείο και αξεπέραστα υπαρξιακό, το έργο Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno, υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer 2005, φέρνει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αντιμέτωπο με έναν από τους πιο γνήσιους και συναρπαστικούς θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου, στο Βlack Βox του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, από 15 έως 30 Ιουνίου για 10 παραστάσεις.

Όταν ρωτήθηκε ο συγγραφέας για τον χαρακτήρα που δημιούργησε, απάντησε: “Ήρθε για να αποδείξει την ύπαρξή του καταρχήν στο εαυτό του και μετά στον κόσμο, στο κοινό. Να μπορεί να πει “Εδώ ήμουν,” και “Έτσι ένιωσα” και ίσως “Ιδού πώς είμαστε όλοι μας, και ίσως δε θα έπρεπε.” Ταυτόχρονα σαρκαστικός και ποιητικός, πληγωμένος και ανθρώπινος, ο Thom Pain είναι ένας ανεξίτηλος στη μνήμη χαρακτήρας.” Η εικαστική εγκατάσταση του Άγγελου Αντωνόπουλου θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες των παραστάσεων 18.00-20.00.

thom pain idruma mixalis kakogiannis 2017 monologos 2

O ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος, στο ρόλο του Thom Pain, αλληλεπιδρά με το σκηνικό χώρο – installation του εικαστικού Άγγελου Αντωνόπουλου, που φωτίζεται από τη Στέλλα Κάλτσου, για να πλάσει διαρκώς εναλλασσόμενους χώρους με πολλαπλές σημειολογικές αναφορές. Η σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου μαζί με την κινησιολογική καθοδήγηση της Τατιάνας Μύρκου ενώνουν τις διαφορετικές τέχνες με έναν τρόπο αλληλεπίδρασης, αλλά και με την ανεξάρτητη παρουσία του κάθε καλλιτεχνικού έργου χωριστά.

Ο συγγραφέας Will Eno, o «Samuel Beckett της εποχής μας» όπως χαρακτηρίσθηκε από τους New York Times, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Έργα του έχουν ανέβει σε πειραματικές σκηνές αλλά και στο Broadway, στην Αμερική και στην Ευρώπη. Έχει τιμηθεί με βραβεία και υποτροφίες. Το έργο παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά από συμφωνία με την Josef Weinberger Plays Limited.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Will Eno
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου

Μουσική: Αντώνης Σταυρινός
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Στο ρόλο του Τhom Pain o Χάρης Γρηγορόπουλος

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Εισιτήρια:10€ (γενική είσοδος), 5€ (ομαδικά άνω των 10, και ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: 15 - 30 Ιουνίου 2017
Πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας εικαστικής εγκατάστασης: 18.00-20.00, Οnline tickets στον διαδικτυακό τόπο του IMK: https://goo.gl/i8i7hp
Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μηναδάκης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Της Γιαγιάς σου»: Η ελληνική σουρεάλ κωμωδία από τον Νοέμβριο στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Χρόνος από Δεύτερο Χέρι: Το κορυφαίο μυθιστόρημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Momix: Οι “μάγοι του χορού” έρχονται στο Christmas Theater με την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γλάρος, του Τσέχωφ: Μια σύγχρονη ανάγνωση της Ζωής Ξανθοπούλου στο Θέατρο Θησείον
ΘΕΑΤΡΟ
Γκόλφω, από την Ομάδα Cupid’s στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ευτυχισμένες Μέρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης: Η ανατρεπτική ποπ κωμωδία επιστρέφει στο θέατρο ΦΙΛΙΠ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο σεισμός στη Χιλή: Το Φεστιβάλ Φιλίππων στην Εναλλακτική Σκηνή με το διήγημα του Χάινριχ φον Κλάιστ
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη για 2η χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
1984, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου για 2η χρονιά στο Θέατρο Δίπυλον
Θεατρικά Νέα
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος επιστρέφουν στο Baumstrasse