MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: συναυλίες και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Ελλάδα

Εκατοντάδες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο πραγματοποιούνται και φέτος στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, πλατείες, δρόμοι, κήποι και ταράτσες σε όλη την Ελλάδα μετατρέπονται σε μουσικά stages και φιλοξενούν συναυλίες απ’ όλα τα είδη της μουσικής.

Monopoli Team

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που αυτά τα 18 χρόνια, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2.000.000 θεατές, ενώ σε ετήσια βάση, τις παρακολουθούν περίπου 150.000 θεατές πανελλαδικώς, είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ενώ αυτό που κάνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μοναδική είναι η συμμετοχή ιδιωτών πολιτών.

13 περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία εκδηλώσεων και πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις, συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα 

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 13 περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία εκδηλώσεων και πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα), συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Επώνυμοι, αλλά και ανερχόμενοι, πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής-που βέβαια δεν μπορούμε να τους αναφέρουμε όλους- θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στις πόλεις για αυτό το μουσικό τετραήμερο.

5


Tα σημαντικότερα events στην Αθήνα:

Τετάρτη 21 Ιουνίου

  • Ηρώδειο: Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μας καλούν στο Ηρώδειο, σε μια μεγάλη συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη.
  • Κήπος του Μεγαρου Μουσικής: θα παίξουν οι Santa Barbara Guitar Orchestra / Παιδική Χορωδία Ωδείου Αθηνών “Μικροί Μουσικοί” / Χρήστος Μαράντος πιάνο / Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
  • Μουσική Βιβλιοθήκη «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»:  από τις 12 το πρωί και για λίγες μόνο ώρες, θα ανοίξει τα Αναγνωστήριά της για να πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες.
  • Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο): Μουσική από όλον τον κόσμο. O πεζόδρομος της οδού Αδριανού, μετατρεπεται σε υπαίθρια σκηνή, όπου οι σπουδαστές του τμήματος Jazz του Ωδείου θα παίξουν χαρακτηριστικά ρεύματα της τζαζ μουσικής Swing, Bebop. (Ώρα έναρξης 20:00 έως τις 24:00.)
  • Εθνικός Κήπος: Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημου Αθηνών ανεβαίνουν στη σκηνή και συμπράττουν σε μία μοναδική συναυλία με εισαγωγές, χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες. Στις 20.30 θα εμφανιστεί η Big Band με jazz, groove και swing ρυθμούς.


Πέμπτη 22 Ιουνίου

  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: παρουσιάζει μια πρωτότυπη σύμπραξη διπλωματούχων μουσικών κλασσικής μουσικής στην «αίθουσα του Βωμού».
  • Πλατεία Βαρνάβα (Παγκράτι): Live Stage, alternative rock – Ώρα έναρξης 21:30. Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Emi Path, Ellen Curtis, Wash of Sounds.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
european-music-day-ATHENS-EVENTS.pdf

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b