MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από την ζωή ο Sir Roger Moore

Ο Roger Moore, o ηθοποιός που υποδύθηκε τον James Bond έχασε την ζωή του σε ηλικία 89 ετών, μετά απο επιβεβαίωση της οικογένειάς του.

author-image Ευδοκία Βαζούκη
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στους επίσημους λογαριασμούς των μέσω κοινωνικής δικτύωσης του ηθοποιού αποκαλύφθηκε, ότι ο Roger Moore άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία, μετά από μια «σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο».  O Moore ήταν ο τρίτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Βρετανό μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, σε επτά μεγάλες ταινίες που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1973 και 1985, οι οποίες βασίστηκαν στα βιβλία του Ian Fleming. 

roger moore

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου 1927. Σπούδασε στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών [RADA], όπου ήταν συμμαθητής με την επίσης ηθοποιό, Lois Maxwell. Του ανακοινώθηκε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το ρόλο του πράκτορα 007, όταν ο Sean Connery ανακοίνωσε το 1966, ότι δεν θα εμφανιζόταν πλέον ως χαρακτήρας. Αποδέχθηκε την προσφορά του παραγωγού Albert Brocolli να πάρει μέρος στις 7 ταινίες το 1972, αναφέροντας στην αυτοβιογραφία του, ότι έπρεπε να κόψει τα μαλλιά του και να χάσει βάρος για το ρόλο, προτού πρωταγωνιστήσει το 1973 στην πρώτη απ’ αυτές, το “Live and Let Die”. Μέσα σε μια περίοδο 12 ετών πήρε μέρος σε ακόμα έξι ταινίες υποδυόμενος τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, κι αυτό αυτόματα τον καθιστά ως τον ηθοποιό με την μακροβιότερη πορεία στον συγκεκριμένο ρόλο. Όταν παραιτήθηκε από τον ρόλο το 1985, ήταν σε ηλικία 58 ετών. Σε δήλωση του το 2012 ανέφερε, πως ο δικός του αγαπημένος ηθοποιός, στην θέση του Τζέιμς Μποντ, είναι ο Daniel Craig.

Ο Moore ακόμη, είχε αφιερωθεί στο έργο του για τη UNICEF, αφού έγινε Πρέσβης Καλής Θέλησης το 1991 και κατάφερε να γίνει γνωστός τόσο για τον αγώνα του απέναντι στα δικαιώματα των παιδιών όσο και για τον κινηματογραφικό ρόλο του Bond.

roger moore 2

“Η αγάπη με την οποία περιβάλλεται o Roger τις τελευταίες μέρες ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με λόγια”, συνεχίζει η δήλωση της οικογένειάς του. “Ξέρουμε ότι η αγάπη και θαυμασμός θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, σε όλο τον κόσμο, από ανθρώπους που τον γνώριζαν για τις ταινίες του, τις τηλεοπτικές του εκπομπές και το παθιασμένο έργο του για τη UNICEF, το οποίο θεωρούσε ως το μεγαλύτερο του επίτευγμα. Σε ευχαριστούμε μπαμπά για αυτό που ήσουν και επειδή υπήρξες τόσο ξεχωριστός για πάρα πολλούς ανθρώπους”, έγραψαν επίσης στο μήνυμά τους, σημειώνοντας, πως η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει σε ιδιωτική τελετή στο Μονακό, σύμφωνα και με επιθυμία του ίδιου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b