MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Οι προεδρίνες στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την παράσταση “Οι προεδρίνες” του Βέρνερ Σβαμπ, απο τις 10 έως τις 12 Ιουλίου 2017 στις 21.00, στο Θέατρο Πειραιώς 260.

author-image Ευδοκία Βαζούκη
Ο Αυστριακός συγγραφέας Βέρνερ Σβαμπ, που ελάχιστα γνωρίζουμε στην Ελλάδα, θεωρείται ότι ανανέωσε την παράδοση του γερμανικού εξπρεσιονισμού με μια γραφή που εξερευνά το αποκρουστικό, ποτισμένη από την αυστριακή παράδοση της μαύρης κωμωδίας. Το πρώτο του έργο, Οι προεδρίνες (Die Präsidentinnen), πρωτοπαρουσιάστηκε στο Theater im Künstlerhaus της Βιέννης το 1990.

oi proedrines 2017 festival athinwn 2

Οι προεδρίνες –η Έρνα και η Γκρέτε, συνταξιούχες καθαρίστριες, και η Μαριέντλ, καθαρίστρια με ειδικότητα στο ξεβούλωμα των απόπατων– δεν ομιλούν, «ομιλούνται», «σέρνονται πίσω από τη γλώσσα όπως σέρνονται τα τσίγκινα κουτάκια πίσω από την ουρά ενός σκυλιού». Η Έρνα, η Γκρέτε και η Μαριέντλ μαζεύονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την καινούργια έγχρωμη τηλεόραση της Έρνας. Ο πνευματικός τους ορίζοντας δεν ξεπερνάει ποτέ τη μικροαστική μπαναλιτέ, τη βιαιότητα και τον θρησκευτικό φανατισμό. Ζούνε σ’ έναν φαντασιακό κόσμο και η απώλεια του ελέγχου των φαντασιώσεών τους οδηγεί σε αποτρόπαιο φινάλε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βέρνερ Σβαμπ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνικά: Ελίνα Λούκου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Παίζουν: Μαρία Κατσιαδάκη (Γκρέτε), Ρούλα Πατεράκη (Έρνα), Εύη Σαουλίδου (Μαριέντλ)

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 12€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€
Παραστάσεις: Δευτέρα 10/7, Τρίτη 11/7, Τετάρτη 12/7 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b