MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Νόστος του Koldo Vio στο ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παραγωγή «Νόστος», μια πρωτότυπη παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες, μουσικές, σκιές και χρώματα, σε σκηνοθεσία Koldo Vio, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Πρόκειται για μια σύγχρονη παράσταση κουκλοθεάτρου με ηθοποιούς, με μουσική επί σκηνής και θέατρο σκιών. Όλες οι παραπάνω τέχνες και τεχνικές συνδυάζονται δημιουργικά, προσφέροντας η καθεμιά ξεχωριστά στο χτίσιμο των πέντε ιστοριών που παρουσιάζονται στην παράσταση, των πέντε, δηλαδή, διαφορετικών ανθρώπων που, μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφουν στην πατρίδα τους: στο Αφγανιστάν, στην Αλβανία, στην Μπουρκίνα Φάσο, στη Γουατεμάλα και στην Ελλάδα.

Nostos melina merkourh 2017 kratiko theatro voreioy ellados 2

Σημείωμα σκηνοθέτη
Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν τα σπίτια τους, εγκαταλείποντας ένα όνειρο, προς αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου. Άνθρωποι φεύγουν από τον νότο προς τον βορρά, άνθρωποι φεύγουν από την ανατολή προς τη δύση, άνθρωποι φεύγουν από τον νότο της Δύσης προς τον βορρά της Δύσης. Πολλές φορές, όμως, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν καταφέρνουν ποτέ να πλησιάσουν το όνειρό τους, να φτάσουν, δηλαδή, σε αυτόν τον καλύτερο κόσμο, στην ονειρεμένη «Δύση». Κάποιοι, λίγο πιο τυχεροί, που καταφέρνουν να φτάσουν στην καινούρια χώρα, έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες εμπειρίες, συνειδητοποιώντας από κοντά την σκληρή πραγματικότητα του να είναι κανείς αόρατος, περιθωριοποιημένος, ένας πολίτης «δεύτερης» κατηγορίας.

Σε αυτούς τους ανθρώπους εστιάζει και η παράσταση «Νόστος». Σε όλους αυτούς τους μετανάστες ή πρόσφυγες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για χρόνια και, έχοντας περάσει μια δύσκολη ζωή στην ξενιτιά, κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Είναι η μέρα της επιστροφή τους.

Νόστος. Ποιες είναι οι αναμνήσεις τους; Τι από αυτά που άφησαν τότε πίσω είναι εκεί τώρα για αυτούς; Πώς είναι τα πράγματα όταν επιστρέφουν; Πόσο έχουν αλλάξει οι ίδιοι; Πόσο η πατρίδα τους; Πόσο ο κόσμος τους; Βρίσκουν ανταπόκριση τα όνειρα και οι προσδοκίες τους; Πού ανήκουν τελικά αυτοί οι άνθρωποι; Koldo Vio

Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δημιουργίας όλης της ομάδας και προέκυψε μέσα από έρευνα και πρόβες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Koldo Vio

Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη
Κοστούμια: Δήμητρα Γιοβάνη
Μουσική: Παύλος Μέτσιος
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Μαρία Λαζαρίδου

Παίζουν: Ελένη Γιαννούση (Πατρίθια / Γουατεμάλα), Γιάννης Γκρέζιος (Ρέντυ / Αλβανία), Νατάσα Δαλιάκα (Ελευθερία / Ελλάδα), Μάριος Μεβουλιώτης (Γιακούμπα / Μπουρκίνα Φάσο), Τάσος Ροδοβίτης (Αχμάντ / Αφγανιστάν), Παύλος Μέτσιος (μουσικός)

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Απο 11 έως 14 Μαΐου 2017
Πληροφορίες: ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ: Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη -Κυριακή 8.30-21.30, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: 16.30-21.30, Ταμείο Μονής Λαζαριστών: 16.30-21.30 (μόνο ημέρες παραστάσεων), Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο: 10.00-15.30, Τρίτη-Πέμπτη -Παρασκευή :10.00-14.00 & 17.30-20.00, Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 19.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b