MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
31
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Oceanic στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ομάδα χοροθεάτρου “The Face of Men Dancetheatre Co.” παρουσιάζει στις 6, 7, 13 & 14 Μαΐου 2017 στο χώρο τέχνης 14η Μέρα, την παράσταση “Oceanic”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«Φώς θυμάμαι, σκοτάδι θυμάμαι. Ύστερα ήταν όλα μπροστά μου, χίλια θέλω, χίλιες ζωές. Τις είδα όλες. Πίσω από τα παραθυρόφυλλά τους. Μα πόσες να ζήσεις και πώς να επιλέξεις. Και αν πάντα έλεγα πως σε θέλω κοντά μου, δεν έμεινε χώρος για κανέναν σε μένα. Ούτε για μένα δεν έμεινε χώρος. Και ότι κινείται εδώ μέσα παραμορφώνει πια. Μια μελωδία σαν ησυχία, θυμάμαι. Δύο ανάσες ακόμα, μακριές, τελευταίες. Μετά έμεινα μόνον εγώ …»

Στη νέα παράσταση “Oceanic” της ομάδας The Face of Men Dancetheatre Co, οι δύο ερμηνευτές, δημιουργούν εικόνες, που αγγίζουν ασυνείδητες περιοχές του φαντασιακού, με έμφαση στην σχέση με τον εαυτό, την ταυτότητα, την ανάμνηση της «ωκεάνιας κατάστασης», τον διαχωρισμό της επιλογής και την ψευδαίσθηση που μπορεί να κρύβει, τη δυσφορία του κάθε ανθρώπινου όντος για τον «Χαμένο Παράδεισο», που καταλήγει στον εγκλωβισμό και την αλλοτρίωση, αλλά σίγουρα ενέχει την ανθρώπινη επιμονή για ζωή και εξέλιξη.

Κεντρική θέση στην αφήγηση της ιστορίας, έχουν τα ρούχα των ερμηνευτών και ο χειρισμός τους, ως σύμβολα άλλοτε του επίπλαστου -αυτού που «φοριέται» από το εξωτερικό περιβάλλον και άλλοτε της εμπειρίας της επιλογής και της ανάγκης αυτοπροσδιορισμού, οδηγώντας στην οδυνηρή απομάκρυνση από την πραγματική φύση του εαυτού. Η μάχη να απαλλαγούν από τα επίπλαστα κομμάτια τους, να συνδεθούν με τα αυθεντικά τους και να καταφέρουν να βιώσουν το ωκεάνιο συναίσθημα, νοηματοδοτεί ολόκληρη την πορεία της παράστασης. Ο «χώρος» της αφήγησης είναι το εσωτερικό του σπιτιού. Το πρώτο κοινωνικό περιβάλλον, όπου το άτομο καλείται να μπει σε ρόλους, εκεί όπου το οικείο μετατρέπεται σε ανοίκειο.

Το “Oceanic” είναι μια παράσταση για την απεραντοσύνη του ανθρώπου, αλλά και τους περιορισμούς του, το κρυμμένο και το βαθιά προσωπικό, που με ένα πολύ παράδοξα γοητευτικό τρόπο αφορά όλους μας.

THE FACE OF MEN DANCETHEATRE CO. :

Η ομάδα χοροθεάτρου “The Face of Men” ιδρύθηκε το 2011 από τον ψυχολόγο και performer Αντώνη Μπέρτο. Φιλοσοφία της ομάδας είναι πως στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο που ζούμε, οι καλλιτεχνικές δράσεις οφείλουν να μην αναπαράγουν τις κοινωνικές συμβάσεις, αλλά να γίνονται ένα ισχυρό μέσο που θα δίνει χώρο στο διαφορετικό και θα (συν-) διαμορφώνει το αδιαμόρφωτο. Το κινησιολογικό πεδίο μέσα στο οποίο κινείται είναι το χοροθέατρο, το σωματικό θέατρο και ο σύγχρονος ιαπωνικός χορός butoh. Παραστάσεις και videodance της ομάδας έχουν παρουσιαστεί σε διακεκριμένα φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραπανάγος, Αντώνης Μπέρτος

Σκηνικά: Δημήτρης Νίκας
Κοστούμια: Γιάννης Καψάλας
Μουσική: Xander Moss, Klangstabil, Ulver, Triptykon
Φωτισμοί: Νίκος Τσουνάκας
Χορογραφία: Νίκος Καραπανάγος, Αντώνης Μπέρτος

Παίζουν: Νίκος Καραπανάγος, Αντώνης Μπέρτος

Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, μειωμένο 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Απο 6/5 έως 14/5 2017
Πληροφορίες: Τηλ. κρατήσεων: 2109210077
Παραστάσεις: 6,7,13 & 14 Μαίου 2017, ώρα: 21.30
Φωτογραφίες: Μάνος Καλαφατέλης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Άμλετ» του Δημήτρη Καραντζά, με τη Στεφανία Γουλιώτη στο Θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
«Γίγαντας»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εκρηκτικό πολιτικό έργο του Mark Rosenblatt
Θεατρικά Νέα
I-ONE: Ιβάν Βιριπάγεφ και Γκαλίν Στόεφ φέρνουν στη Μικρή Επίδαυρο μια Μήδεια του 21ου αιώνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη: Στην Επίδαυρο, ο Άλαν Λουσιέν Όγεν αναμετριέται με τον Σοφοκλή μέσω του σύγχρονου χορού
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά (moonwalk): Το οικογενειακό “ρινγκ” του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για 8η χρονιά
Θεατρικά Νέα
Να ζει κανείς ή να μη ζει;: Η νέα παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Λαμπέτη από τον Οκτώβριο
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Ακριβοί μας γονείς, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου την νέα σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν
ΘΕΑΤΡΟ
Ενοικιάζεται: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη τον Οκτώβριο στο Μικρό Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Γκλόρια: Η σάτιρα του βραβευμένου Branden Jacobs-Jenkins τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Η φωνή της Λουντμίλα: Μια παράσταση-ντοκουμέντο για το Τσερνόμπιλ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Τελευταίος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός