MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς του Stephen Temperley στο θέατρο Θησείον

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς» του Stephen Temperley, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, και με πρωταγωνιστές τους Nαταλία Τσαλίκη και Προμηθέα Αλειφερόπουλο, το Θέατρο θησείον δίνει παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου προσθέτοντας μια έξτρα Πέμπτη από τις 09 Φεβρουαρίου με προνομιακό εισιτήριο των 10 ευρώ.

Μαρίνα Πυλαρινού

«H τέχνη δεν μπορεί να κυβερνιέται από την περίσκεψη και τη σύνεση». Αυτό ισχυρίζεται η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, η διασημότερη φάλτσα σοπράνο στην ανθρώπινη ιστορία, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμμονή της να τραγουδά δημοσίως, και μάλιστα Μότσαρτ. Πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της, ο ακομπανιατέρ της στο πιάνο, ένας διαλυμένος ψυχολογικά μουσικός, ο Κόσμε Μακ Μουν, προσπαθεί ακόμα να εξηγήσει το φαινόμενο Τζένκινς.

Μια σπουδή πάνω στο ανέφικτο ιδεώδες της μουσικής, της τυραννίας του «σωστού» και του «λάθους». Μια ακροβατική «κολορατούρα» πάνω στην τέχνη, την αρρώστια, το θάνατο και τη μνήμη.

faltso soprano theatro thiseio 2016

«Σημασία έχει τι ακούμε εμείς μέσα στο κεφάλι μας» υποστηρίζει η Τζένκινς κατά τη διάρκεια του έργου. Το ζήτημα της πίστης και της έλλειψής της, η φθορά που προκαλούν η αρρώστια και η αποτυχία και η τέχνη ως αντίδοτο κατά του θανάτου και της ερωτικής απουσίας.

Ένα φανταστικό ενθύμιο της Αμερικής των χρόνων 1929-1944, όπου δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, που ο καθένας κουβαλά το δικό του στίγμα, συναντιούνται και ενώνονται μέσα στην μουσική βρίσκοντας καταφύγιο μακριά από το φόβο και την αποδοκιμασία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Stephen Temperley
Μετάφραση: Γιάννος Περλέγκας, Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Σκηνικά: Λουκία Χουλιάρα
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Χορογραφία: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου

Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65). ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 10€ την Πέμπτη
Διάρκεια Παραστάσεων: έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b