MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς

Ο Πολυχώρος Πολιτισμούς Αθηναΐς παρουσιάζει από τις 25 Οκτωβρίου 2016 το έργο του Παναγιώτη Μέντη, “Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του ρεμπέτικου”, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου και στον ομώνυμο ρόλο η Νεφέλη Ορφανού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα συγκλονιστικό έργο για την “βασίλισσα” του ρεμπέτικου τραγουδιού. Την «Ρόζα την ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά» που ήξερε πώς να ξεσηκώνει τα πλήθη. Το «Χαρικλάκι» της, η «Δημητρούλα» της, η «Λιλή την σκανδαλιάρα», το «Ράμπι-Ράμπι» και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες της που ακούγονται και στην παράσταση, μάς ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη του 1883 μέχρι την Αθήνα του 1980.

Η Ρόζα, χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, έζησε μια ζωή γεμάτη ένταση και μυστήριο. Η Ρόζα βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες κι έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της.

Ρόζα η παραβατική, η απρόβλεπτη. Με αληθινό “φως” όμως… Το “φως” της Ρόζας καίει ακόμα και θεραπεύει ψυχές. Η φωνή της, φάρος για τις επόμενες γενιές, μας διατάζει σαν γνήσια βασίλισσα, πως να γλεντάμε, πως να πίνουμε, και πως να αγαπάμε.

roza eskenazu i basilissa tou rempetikou poluxoros athinais 2016 2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μέντης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος

Σκηνικά: Ειρήνη Παπιδά
Φωτισμοί: Νίκος Καλατζής

Παίζουν: Νεφέλη Ορφανού, Θανάσης Κουρλαμπάς, Φανης Μουρατίδης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 10€ (μειωμένο), Κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 12€
Παραστάσεις: Τρίτη στις 21.15 και Τετάρτη στις 19.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b