MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Olivier Descotes: αιφνιδιαστική μεταγραφή στο Υπουργείο Πολιτισμού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το Μουσείο Μπενάκη, ο μέχρι την περασμένη εβδομάδα διευθυντής του Olivier Descotes, θα προσφέρει τις υπηρεσίες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, ο Ολιβιέ ντε Κοτ έχει οργανική θέση στο γαλλικό Δημόσιο και από εκεί θα συνεχίσει να εισπράττει την αμοιβή του. Το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού δεν θα καταβάλει κάποια αποζημίωση για τη συνεργασία του με τον Ολιβιέ ντε Κοτ. Η συμφωνία έγινε με τον Αριστείδη Μπαλτά και τη Γαλλίδα ομόλογό του, της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay.

Monopoli Team

Η ανακοίνωση του Υπουργείου είναι η εξής:

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Descotes θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Olivier Descotes.”

Ο ίδιος Olivier Descotes έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: “Αποφάσισα να δεχτώ με χαρά και τιμή την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναλάβω τη θέση του Ειδικού Σύμβουλου για θέματα εθνικής και διεθνούς πολιτιστικής πολιτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι σκέψεις μου είναι στους αγαπητούς συνεργάτες μου από το Μουσείο Μπενάκη οι οποίοι με στήριξαν με εμπιστοσύνη.”

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Met Gala του 1% μέχρι τον Μπέο του 100% ελληνικού παραλογισμού
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Επίκαιρα
Εκτεθειμένο στον κίνδυνο φτώχειας το 28,5% των οικογενειών με παιδιά στην Ελλάδα
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Επίκαιρα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Επίκαιρα
Νταντάδες της γειτονιάς: Στην «τελική ευθεία» το πρόγραμμα – Άνοιξε η πλατφόρμα