MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Λεόντιος και Λένα του Κορνήλιου Σελαμσή στο Εθνικό Θέατρο

Πρεμιέρα κάνει η όπερα «Λεόντιος και Λένα» σε σύνθεση Κορνήλιου Σελαμσή στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στις 28 και 31 Ιουλίου.

author-image Ζurab Sam

Το θεατρικό έργο του Μπύχνερ θεωρείται από τις σημαντικότερες κλασικές κωμωδίες του γερμανικού ρομαντισμού. Κεντρικοί ήρωες στη σάτιρά του είναι ο πρίγκιπας του βασιλείου του Ποπό, Λεόντιος, και η πριγκίπισσα του βασιλείου του Πιπί, Λένα. Προς αποφυγήν του γάμου του πρίγκιπα με μία γυναίκα που δεν γνωρίζει, τη Λένα, ο Λεόντιος δραπετεύει στην Ιταλία με τη βοήθεια του ακόλουθού του, Βαλέριου. Εκεί συναντά και ερωτεύεται μια «άλλη» κοπέλα, η οποία έχει εγκαταλείψει τη χώρα της για τον ίδιο λόγο. Αγνοώντας ο ένας την ταυτότητα του άλλου ο Λεόντιος και η Λένα τελικά παντρεύονται.

Γοητευμένος από το έργο του Μπύχνερ – την καταγγελία ενάντια στην κοινωνική παρακμή και υποκρισία – ο Σελαμσής το παρουσιάζει ως ολοκληρωμένη όπερα, σε εξ ολοκλήρου νέο και πιο ομοιογενές ποιητικό κείμενο-λιμπέρτο του Γιάννη Αστερή.

Ερμηνεύουν οι σπουδαίοι λυρικοί καλλιτέχνες Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Λεόντιος), Δώρα Μπάκα (Λένα), Χάρης Ανδριανός (Βαλέριος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γκέοργκ Μπύχνερ

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Παίζουν: Τάσης Χριστογιαννόπουλος Δώρα Μπάκα Χάρης Ανδριανός

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20€, 15€ (Φοιτητικό) Ζώνη Β: 15€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι) A.μεΑ.: 5€
Σενάριο: Γιάννης Αστερής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b