MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα: Τα σημαντικότερα περιφεριακά events του καλοκαιριού

Ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε το καλοκαίρι, είναι τα φεστιβάλ! Όπου κι αν βρίσκεσαι, σε όποιο νησί ή επαρχία πρόκειται να ταξιδέψεις θα υπάρχει και ένα αντιπροσωπευτικό φεστιβάλ που θα ξεσηκώσει τα καλοκαιρινά σου βράδια.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά από όλη την Ελλάδα και τα παρουσιάζουμε!

– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –
2ο Φεστιβάλ Δάσους
theatro dasous

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Πότε; 1 Ιουνιου – 15 Σεπτεμβρίου 2016
Πού;Θέατρο Δάσους, Θέατρο Γης, Βασιλικό Θέατρο και ΕΜΣ
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ –
Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2016
festival kassandras 2016

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, θα είναι και φέτος από τις 2 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου 2016 το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, το πλέον σημαντικό και ιστορικό πολιτιστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού για την Β. Ελλάδα. Για δύο μήνες- Ιούλιο και Αύγουστο- δεκάδες παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, θα δώσουν τον τόνο του φεστιβάλ, με ένα πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, για κάθε γούστο.
Πότε; 2 Ιουλίου – 27 Αυγούστου 2016
Πού; Αμφιθέατρο Σίβηρης, Χαλκιδική
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΚΑΣΤΟΡΙΑ –
38ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς
river party 2016 lista

Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο μουσικό – κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας γιορτάζει 38 χρόνια και ετοιμάζεται για την πιο κεφάτη και πιο ξέφρενη διοργάνωση. O απόλυτος προορισμός για τους νέους και όχι μόνο, ένα φεστιβάλ στο οποίο χτυπά η καρδιά της μουσικής και είναι must για όσους αγαπούν τον κατασκηνωτικό τουρισμό, βρίσκεται στους πρόποδες του Γράμμου, σε ένα πανέμορφο τοπίο, στις πηγές του Αλιάκμονα. Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και ένα συγκρότημα-guest από το εξωτερικό, oι Kadebostany, έρχονται στο 38ο River Party για ένα non-stop μουσικό πενταήμερο που θα μείνει στην ιστορία.
Πότε; 3-7 Αυγούστου 2016
Πού; Νεστόριο, Καστοριά
Πρόγραμμα Συναυλιών

– ΛΟΥΤΡΑΚΙ –
Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016
festival loutrakiou 2016 lista

Ένα σημαντικό και πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του με στόχο την προώθηση των παραστατικών τεχνών σε όλες τους τις εκφάνσεις και με άξονες την καλλιτεχνική δράση, την πολιτιστική παραγωγή, την εκπαιδευτική δραστηριότητα και την προβολή της πόλης του Λουτρακίου. Με σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες και συνεργασίες επωνύμων καλλιτεχνών με το πλούσιο τοπικό μουσικό στοιχείο, το φεστιβάλ θέλει να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική και διεθνή κοινότητα, ανοιχτό προς όλους τους καλλιτεχνικούς πυρήνες, δημιουργώντας γέφυρες με την εγχώρια και διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία και πολιτιστική κληρονομιά.
Πότε; 20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 2016
Πού; Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΓΑΛΑΞΙΔΙ –
FSI Dance Festival 2016
fsi dance festival 2016 galaksidi

Το μεγαλύτερο μουσικό-εικαστικό φεστιβάλ του καλοκαιριού ειναι γεγονός! Το FSI Dance Festival, σας προσκαλεί σε ένα πενθήμερο καλοκαιρινό ταξίδι από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου 2016, ανάμεσα στην ιστορία και τη σύγχρονη τέχνη, με τη συμμετοχή των κορυφαίων καλλιτεχνών, σε πρότυπη παραγωγή και εξαιρετικό τόπο διεξαγωγής, στην περιοχή Ανεμοκάμπι στο Γαλαξίδι. 
Πότε; 19 – 23 Αυγούστου 2016
Πού; Ανεμοκάμπι στο Γαλαξίδι
Πρόγραμμα Συναυλιών

– ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ –
Ziria Music Festival 2016
ziria music festival 2016

Από τα μουσικά events που κάθε χρόνο αναμένουμε με ενθουσιασμό φιλοξενείται στο υπέροχο σκηνικό του χιονοδρομικού κέντρο της Ζήρειας στα Τρίκαλα Κορινθίας, σε υψόμετρο 1600 μέτρων! Μια 3ήμερη non stop μουσική γιορτή με τρεις σκηνές (open, in και after) από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το άλλο πρωί με πολλές μπάντες και παραγωγούς, με μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση και φυσικά ελεύθερο camping και παρεϊστικο κλίμα –ιδανικό για όλες τις ηλικίες- που θα κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι!
Πότε; 25 – 27 Αυγούστου 2016
Πού; Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, Τρίκαλα
Πρόγραμμα Συναυλιών

– ΚΑΛΑΜΑΤΑ –
22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
festival xorou kalamatas 2016 lista

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα 2 σεμινάρια και το εργαστήριό του όπως και στις 17 παράλληλες εκδηλώσεις του (οι 16 με ελεύθερη είσοδο).
Πότε; 15-26 Ιουλίου 2016
Πού; Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ –
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2016
diethnes festival arxaias olumpias 2016

Σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών φιλοξενεί και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, από τις 13 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεβρίου. Το φεστιβάλ ως ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς πανελλαδικά, έχει ως στόχο την προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομίας, καθώς και την ανάδειξη της σύγχρονης και τοπικής πολιτιστικής έκφρασης.
Πότε; 13 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου 2016
Πού; 
Αρχαίο Θέατρο Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


– ΝΑΞΟΣ – 
Φεστιβάλ Νάξου 2016
purgos bazaiou festival naksou 2016

Το Φεστιβάλ Νάξου επιστρέφει για ένα ακόμη καλοκαίρι, μέσα από θεματικές εκθέσεις, θέατρο, μουσική, λόγο, κινηματογράφο αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη, παρουσία και διάλογο διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων και γίνεται τόπος διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών, αναδεικνύοντας τη Νάξο σε ιδανικό νησί διακοπών, με αναζωογονητικό αέρα πολιτισμού.
Πότε; 18 Ιουνίου – 25 Σεπτεμβρίου 2016
Πού; 
Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΠΑΡΟΣ –
Mediterranean Artists Masters 2016 στην Πάρο
mediterranean artists masters 2016 paros

Το Mediterranean Artists Masters 2016, με θέμα Capturing Naoussa –Σκιαγραφώντας την Νάουσα, παρουσιάζει την πρώτη έκδοσή του. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που συνδυάζει masterclasses και εργαστήρια την ημέρα, με συναυλίες και παραστάσεις το βράδυ. Στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει την καλλιτεχνική εξάσκηση και δημιουργία σε ένα περιβάλλον όπου η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αισθητική συνδυάζεται με το μοναδικό φυσικό κάλλος. 
Πότε; 11-17 Ιουλίου 2016
Πού; Νάουσα, Πάρος
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


– ΣΑΜΟΣ –
Samos Young Artists Festival 2016
samos young artists festival 2016 2

Για μία ακόμη χρονιά στο νησί της Σάμου, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και νέοι καλλιτέχνες, από ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκονται στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας, μας φέρνουν ήχους από όλο τον κόσμο σε ένα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, για να παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα μουσικής που αποτελεί ένα μείγμα από διάφορα μουσικά στυλ και εποχές.
Πότε; 7 – 13 Αυγούστου 2016
Πού;
 Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, Σάμος
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΑΜΟΡΓΟΣ –
5o Up Festival
up festival 2016

Έφτασε η ώρα για το 5ο Up Festival το οποίο, φέτος ξεπερνάει το τριήμερο και μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις παρατείνει και τη διαμονή μας στο νησί! Οι εορτασμοί ξεκινούν από την Τρίτη 12 Ιουλίου, ενώ το grand -UP- finale έχει ορισθεί για την Κυριακή 17 Ιουλίου αρχικά. Τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα βρεθούν στη σκηνή μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής και μετά τις live εμφανίσεις, τη σκυτάλη παίρνουν οι djs και τα after party, τα οποία μας οδηγούν μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες!
Πότε; 12- 17 Ιουλίου 2016
Πού; Δημοτικό parking και το Βeach Βar Ammos, Αμοργός
Πρόγραμμα Συναυλιών

– ΙΘΑΚΗ –
4ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Ιθάκης 2016
festival mousikis kioniou ithakis 2016

Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνεται εν χορδαίς και οργάνοις το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης “Slap Back in the Face”, με απώτερο στόχο η μουσική να αποτελέσει εκ νέου έναυσμα για συνάντηση, ψυχαγωγία κι αισθητικές υπερβάσεις. Σε νέο ανοιχτό χώρο, στο Δημοτικό parking του παραδοσιακού χωριού Κιονίου, θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του γνώριμου πλέον διημέρου, στις 8 και 9 Αυγούστου, ο συγκερασμός του διαχρονικού με το σύγχρονο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πότε; 8 και 9 Αυγούστου 2016
Πού;
 Δημοτικό parking του χωριού Κιονίου
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


– ΑΝΔΡΟΣ –
Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2016
festival androu 2016 lista

Το “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου” επιστρέφει από τις 16 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας εικαστικά δρώμενα, λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως αλλά και της Καϊρείου βιβλιοθήκης. Η Άνδρος του πολιτισμού, ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, στη Χώρα, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας από την Επίδαυρο, συναυλίες σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών, προβολές, παραδοσιακούς χορούς και αφιερώματα.
Πότε; 16 Ιουλίου – 3 Σεπτεμβρίου 2016
Πού; Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, Χώρα Άνδρου
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΣΥΡΟΣ –
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016
diethnes festival aigaiou 2016

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016 επιστρέφει για τη 12η διοργάνωσή του, ενταγμένο στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σύρος – Πολιτισμός 2016, από τις 10 έως τις 23 Ιουλίου 2016. Το Φεστιβάλ Αιγαίου παρουσιάζεται και πραγματοποιείται από την Midamerica Productions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, το Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού. Σπουδαίοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική, πρόκειται να μας ταξιδέψουν με τη φωνή τους σε υπέροχες άριες και όπερες.
Πότε; 10 – 23 Ιουλίου 2016
Πού; Θέατρο Απόλλων, Ερμούπολη, Σύρος
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΠΑΤΜΟΣ –
15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
festival thriskeutikis mousikis patmou 2016

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου, επιστρέφει ανανεωμένο από τις 27 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, ως μία ιδιαίτερη και σημαντική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της στον ελληνικό χώρο, η οποία συνδυάζει την καλλιτεχνική αρτιότητα παρουσίασης με υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου εκδηλώσεις, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί έναν ιερό χώρο όπως είναι το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή.
Πότε; 27 Αυγούστου – 1η Σεπτεμβρίου 2016
Πού; Υπαίθριος χώρος Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, Πάτμος
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


– ΚΡΗΤΗ –
Φεστιβάλ Υακινθείων 2016
uakintheia 2016 psarantonis

Δεκαννέα χρόνια «ζωής» μετρούν τα Υακίνθεια, τα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στα Ανώγεια Ρεθύμνου, τα οποία συνθέτουν και σμίγουν τους πολιτισμούς της Μεσογείου σε ένα περιβάλλον που πλέον συγκαταλέγεται στα παγκόσμια γεωπάρκα της UNESCO. Το θέμα των φετινών Υακινθείων, είναι «Σιτάρι, το γάλα της γης», με παγκόσμιο αίτημα στα συνθήματα των λαών το ψωμί και την ελευθερία. 
Πότε; 27 – 31 Ιουλίου 2016
Πού; Πέτρινο θέατρο του Αγίου Υακίνθου, Ανώγεια
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

– ΝΗΣΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ –
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
mousiki domatiou festival saronikou 2016

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τον Πόρο και για πρώτη φορά και στα Κύθηρα, από τις 29 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2016. Επτά συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.
Πότε; 29 Ιουλίου – 9 Αυγούστου 2016
Πού; 
Γαλατάς – Σπέτσες – Ύδρα – Πόρος – Κύθηρα
Πρόγραμμα Συναυλιών

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b