MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update: Angelika Dusk – συνθέτης, στιχουργός, ερμηνεύτρια

Μια από τις ανερχόμενες παρουσίες της ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, η Αngelika Dusk είναι η ίδια η δημιουργός και ερμηνεύτρια των τραγουδιών της. Από τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής ξεχώρισε για τα ξεσηκωτικά live της, ενώ το κομμάτι “Beautiful Love” από το πρώτο άλμπουμ της “Μarrionette” έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Στις 8 Μαρτίου η Αngelika Dusk θα βρίσκεται στη σκηνή του “Let me know! festival _ woman” που είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της γυναίκας.

author-image Πένυ Νικολάου

H μουσική σημαίνει τα πάντα για μένα. Χωρίς αυτή δε ζω.

Τραγουδώ με κάθε ευκαιρία από τότε που ήμουν τριών ετών. Υποσυνείδητα ήξερα πάντα ότι αυτό ήθελα να κάνω, απλώς δεν το έκανα μέχρι πριν κάποια χρόνια που το πηρά απόφαση.

ANGELIKA DUSK 3

Η διαδρομή μου στο χώρο της μουσικής ξεκίνησε με σπουδές κλασικής μουσικής στην Αμερική και στη συνέχεια jazz/blues/funk στην Αγγλία. Για το πρώτο μου άλμπουμ “Marionette” συνεργάστηκα με Άγγλους παραγωγούς (Red Triangle Productions και Ross Cullum).

Αυτή την εποχή ετοιμάζω το δεύτερο άλμπουμ μου που θα είναι πολύ πιο ροκ, alternative pop/rock θα το έλεγα. Συνεργάζομαι και πάλι με Άγγλους παραγωγούς, μεταξύ των οποίων και ο Rupert Christie, γνωστός για συνεργασίες του με τους U2, Lou Reed, Coldplay, Jessie J κα.

Ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός από latin και reggae. Λατρεύω τα blues, τα 80s, τη jazz , τη heavy metal. Αν έπρεπε να διαλέξω καλλιτέχνες που με επηρέασαν θα ελεγα την Alanis Morissette, τους Florence and the Machine, τους Massive Attack, τους Garbage.

Τι μπορεί να μ’ εμπνεύσει; Tα νεύρα μου, ο έρωτας, ένα ποίημα, μια εικόνα, ένας άνθρωπος, μια φράση που μου είπε κάποιος…

Εκφράζομαι καλύτερα μέσα από τον αγγλικό στίχο. Άλλωστε γράφω αγγλόφωνη ποπ/ροκ, επομένως ταιριάζει με τη μουσική.

Η καθημερινότητα μου γεμίζει με συναντήσεις με την ομάδα μου για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων μου, το λεγόμενο brainstorming ιδεών για το που θέλω να πάω, η μελέτη πιάνου και φωνής, η γυμναστική! Στον ελεύθερο χρόνο μου απολαμβάνω να βλέπω τους φίλους και την οικογένεια μου.

Δε νομίζω οτι θα επέλεγα να ζήσω σε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα. Έχω ζήσει και την Αγγλία και στην Αμερική και την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα.

ANGELIKA DUSK 1

Εάν κάτι με απογοητεύει είναι η νοοτροπία των περισσοτέρων του να κάνουν ότι τους βολεύει: να παρκάρουν όπου θέλουν, να οδηγούν όπως να ’ναι, να καπνίζουν παντού. Πρέπει να αρχίσουμε να σκαφτόμαστε σαν σύνολο και σαν κοινωνία, όχι ο καθένας την πάρτη του. Επίσης είναι πολύ λυπηρό το προσφυγικό πρόβλημα και πολύ σύνθετη η επίλυση του.

Με ενεργοποιεί όμως το ότι συμβαίνουν πολλά καινούρια πράγματα και στο χώρο της μουσικής και εκτός, όπως για παράδειγμα το ότι πολλοί νέοι άνθρωποι παρά τις αντιξοότητες ξεκινούν νέες επιχειρήσεις και έχουν φρέσκιες ιδέες.

Το μότο που με εκφράζει είναι “Be yourself”.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b