MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο ταλαντούχος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν

Ο Άλαν Ρίκμαν, ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς ηθοποιούς, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 69 του χρόνια. Όπως επιβεβαίωσε και η οικογένεια του ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή χθές στο Λονδίνο.

author-image Πένυ Νικολάου

Ο Ρίκμαν, διάσημος ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ήταν κυρίως γνωστός στους περισσότερους για τις απίστευτες ερμηνείες του στο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» αλλά και στο Harry Potter ως καθηγητής Σέβερους Σνέιπ. Μεταπηδούσε από την κωμωδία στο δράμα, από το θέατρο στο κινηματογράφο μπροστά ή και πίσω από τις κάμερες διαγράφοντας μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία. 

alan rikman 2

Πολλοί τον θυμούνται για το ρόλο του στο «Love Actually», ενώ άλλοι για τo «Robin Hood» του 1991. Οι πιο ρομαντικοί χαρακτήρες που ενσάρκωσε ήταν αυτοί στο Truly, Madly, Deeply αλλά και στο Sense And Sensibility του Ανγκ Λι. Επίσης συμμετείχε και σε μικρότερους ρόλους στο «Michael Collins» (1996), και στο «Galaxy Quest»( 2000) και σε άλλα. Έδωσε τη φωνή του στο «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» το 2005 και την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του 2010, ενώ φέτος σκηνοθέτησε τη τελευταία του ταινία, το «A Little Chaos».

alan rikman 3

Μια γοητευτική και χαρακτηριστική παρουσία με μια ακόμα πιο χαρακτηριστική φωνή που θα μείνει μέσα από τις ταινίες του στη μνήμη των ανθρώπων για πολλές ακόμα δεκαετίες.

alan rikman

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b