MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο David Bowie στη μεγάλη οθόνη: οι κορυφαίες εμφανίσεις του στο σινεμά

Ο γνωστός σε όλους θρύλος της ροκ David Bowie, εκτός από μοναδικός τραγουδιστής και παραγωγός είχε και πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε διάφορες ταινίες του Hollywood. Εμείς συνοψίζοντας την κινηματογραφική του πορεία, σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που συμμετείχε!

author-image Πένυ Νικολάου

The Man Who Fell to Earth (1976)
Ο Thomas Jerome Newton (David Bowie) είναι ένας εξωγήινος που έχει έρθει στη Γη προς αναζήτηση νερού για να σώσει το πλανήτη του. Με τη βοήθεια του δικηγόρου Oliver Farnsworth (Buck Henry), χρησιμοποιεί τις γνώσεις του πάνω στην προηγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσουν κερδοφόρες εφευρέσεις. Παράλληλα με την ανάπτυξη μιας μεθόδου για τη μεταφορά νερού, ο Thomas συναντά τη Mary – Lou (Candy Clark), μια ήσυχη υπάλληλο ξενοδοχείου και αρχίζει να την ερωτεύεται. Ακριβώς την ώρα που ο ίδιος είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη Γη, παρεμποδίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και ολόκληρο το σχέδιο του απειλείται.
The Man Who Fell To Earth

Just a Gigolo (1978)
Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Paul Ambrosius von Przygodski (David Bowie), ένας ήρωας πολέμου, επιστρέφει στο Βερολίνο για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει θέση γι ‘αυτόν – ο ίδιος δεν έχει δεξιότητες, εκτός από αυτά που έμαθε στο στρατό, και μπορεί να βρει μόνο ταπεινές, χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Έτσι αποφασίζει να γίνει ζιγκολό για μοναχικές πλούσιες γυναίκες .
just a gigolo bowie


The Hunger (1983)
Το βαμπίρ από την Αίγυπτο κυρία Miriam (Catherine Deneuve), ζει από το αίμα των εραστών της. Σε αντάλλαγμα τα αγόρια ή τα κορίτσια δεν γερνούν … μέχρι η Miriam να τους βαρεθεί. Δυστυχώς, αυτή είναι και η περίπτωση με τον John (David Bowie). Έτσι το προσδόκιμο ζωής του είναι κάτω από 24 ώρες. Απεγνωσμένα ο ίδιος αναζητά βοήθεια από τη διάσημη Δρ. Σάρα Ρόμπερτς (Susan Sarandon). Εκείνη δεν πιστεύει πραγματικά την ιστορία του, αλλά γίνεται περίεργη, έρχεται σε επαφή με τη Miriam … και γίνεται κι αυτή θύμα της.
the hunger bowie


Merry Christmas Mr. Lawrence (1983)
Το 1942 ο Βρετανός στρατιώτης Jack Celliers (David Bowie) πιάνεται και οδηγείται σε ένα ιαπωνικό στρατόπεδο αιχμαλώτων . Το στρατόπεδο αυτό διοικείται από το Yonoi (Ryuichi Sakamoto), ο οποίος χαρακτηρίζεται από μια απόλυτη πίστη στην πειθαρχία, την τιμή και τη δόξα. Κατά την άποψή του, οι κρατούμενοι των συμμάχων είναι δειλοί γιατί επέλεξαν να παραδωθούν αντί να αυτοκτονήσουν. Ένας από τους φυλακισμένους, ο διερμηνέας John Lawrence (Tom Conti), προσπαθεί να εξηγήσει τον ιαπωνικό τρόπο σκέψης και να βρεί κοινό έδαφος ανάμεσα στα πιστεύω των Άγγλων και των Ιάπωνων αλλά θεωρείται προδότης.
merry christmas mr lawrence bowie


Absolute Beginners (1986)

O Κόλιν (Eddie O’Connell), ένας επίδοξος νεαρός Βρετανός φωτογράφος και λάτρης της τζαζ, ερωτεύεται την όμορφη Crepe Suzette ( Patsy Kensit ) , ένα επίδοξο μοντέλο . Όταν εκείνη τον αφήνει για να ακολουθήσει τα όνειρά της για μεγάλη φήμη, ο Κόλιν προσγειώνεται κάτω από τις φτερούγες του Vendice Partners ( David Bowie ), ενός υψηλού στελέχους διαφημιστικής εταιρίας, και αρχίζει τη δική του άνοδο προς την επιτυχία. Καθώς ο Colin και η Suzette εμπλέκονται στην προώθηση της νεανικής κουλτούρας, έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα κοινωνικά ζητήματα της εποχής, συμπεριλαμβανομένου και του ρατσισμού.
Absolute beginners bowie


Labyrinth (1986)

Ένα εγωιστικό 16χρονο κορίτσι (Jennifer Connelly), έχει 13 ώρες για να λύσει ένα λαβύρινθο αλλά και να σώσει παίρνοντας πίσω το μικρό αδελφό της (Toby Froud) από το Goblin βασιλιά (David Bowie).
labyrinthe bowie

Basquiat (1996)
Παρόλο που έζησε μια ζωή ακραίας φτώχειας στο Μπρούκλιν, ο γκράφιτι καλλιτέχνης Jean-Michel Basquiat ( Jeffrey Wright ) προσπαθεί να ανεβαίνει μέσα από τη μεθυστική καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Γίνεται το πιο λαμπρό αστέρι της νεο-εξπρεσιονιστικής ζωγραφικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους ζωγράφους της εποχής του, και ακόμη αναπτύσσει μια φιλία με τον Andy Warhol (David Bowie). Αλλά ο πολυτάραχος βίος του Basquiat, ειδικά ο εθισμός του στην ηρωίνη, επισκιάζει την άνοδό του στη φήμη, απειλώντας τα όλα.
Basquiat bowie


Mr. Rice’s Secret (2000)

Ο Owen Walters (Bill Switzer) είναι ένα βαρυά άρρωστο αγόρι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει και όλες τις άλλες κακουχίες της πρόωρης εφηβείας. Όμως, μετά το θάνατο του φαντασιόπληκτου διπλανού γείτονά του, κύριου Ράις (David Bowie),ο Όουεν ανακαλύπτει κάτι εξαιρετικό: ένα πολύπλοκο κυνήγι θησαυρού, που επινοήθηκε από τον κ Ράις, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το νεαρό αγόρι να ξεθάψει μερικά φανταστικά μυστικά. Καθώς ο Owen παλεύει με τους εφιάλτες για το θάνατο, φτάνει όλο και πιο κοντά στο θησαυρό, που μπορεί να του προσφέρει κάποιο κομμάτι σωτηρίας.
Mr Rices Secret bowie

The Linguini Incident (1991)
Μια σερβιτόρα (Rosanna Arquette), ένας μπάρμαν (David Bowie) και ένας σχεδιαστής εσωρούχων (Εσζτέρ Balint) προσπαθούν να ληστέψουν ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, όπου δύο από αυτούς εργάζονται.
bowie

Gunslinger’s Revenge / Il mio West (1998)
Η ιδανική ζωή αγρότη (Harvey Keitel) της Δύσης, της Ινδής γυναίκας του και του γιού του (Leonardo Pieraccioni), ο οποίος αφηγείται την ιστορία, αναστατώνεται όταν ο παππούς του, ένας ηλικιωμένος πιστολέρο, εμφανίζεται στο αγρόκτημα. Αν και σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί, η οικογένεια του δεν είναι ευχαριστημένη με την επιστροφή του, δεδομένου του παρελθόντος του, του τρόπου ζωής και της κακομεταχείρισης της οικογενείας του. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ένας άλλος πιστολέρο (David Bowie) παρουσιάζεται και τρομοκρατεί την πόλη, προσπαθώντας να αναγκάσει τον πατέρα σε μια διαμάχη με όπλα.
bowiee2

Υπόλοιπη Φιλμογραφία:

1967  The Image
1968  Theatre 625  (Τηλεοπτική Σειρά)
1969  The Virgin Soldiers
1970  Pierrot in Turquoise or The Looking Glass Murders
1981  Christiane F. 
1982  The Snowman
1982  Baal
1983  Yellowbeard
1984  Jazzin’ for Blue Jean
1985  Into the Night
1988  The Last Temptation of Christ
1991  Dream On  (Τηλεοπτική Σειρά)
1992  Twin Peaks: Fire Walk with Me
1999  Everybody Loves Sunshine
2001  Zoolander
2006  Extras  (Τηλεοπτική Σειρά)
2006  The Prestige
2007  Arthur and the Invisibles
2007  SpongeBob’s Atlantis SquarePantis
2008  August
2009  Bandslam

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b