MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δημιουργούμε πάνω σε έναν… φαλλό για καλό σκοπό!

Το Dildo Tattoo Studio μας προσκαλεί να ξεπεράσουμε κάθε είδους προκαταλήψεις και να ζωγραφίσουμε έναν φαλλό με σκοπό την υποστήριξη φορέων του HIV. Με αφορμή λοιπόν το λογότυπο και σήμα του Dildo Tattoo Studio γεννήθηκε η ιδέα για την ενέργεια “This for me & this for you” που ξεκινάει στις 28 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2016 στο Ρομάντσο, και στην οποία μπορείτε και εσείς να πάρετε μέρος.

author-image Πένυ Νικολάου

Πρόκειται για μια τολμηρή και πρωτότυπη ενέργεια στην οποία μπορούμε να λάβουμε όλοι μέρος με στόχο να βοηθήσουμε άτομα που το έχουν ανάγκη αλλά παράλληλα καταφέρνουμε να εκφραστούμε μέσω μιας διαφορετικής μορφής τέχνης.

Οι πρώτοι άνθρωποι πάνω στη γη βίωναν τη δημιουργία ως απλή προέκταση αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση της ύπαρξής τους. Μετά ήρθαν οι πρώτες κοινωνίες και οι απαρχές των πολιτισμών. Το ανθρώπινο σώμα ήταν το εργαλείο, το μέσο επικοινωνίας και αναφοράς, πηγή ζωής. Το έβαφαν, το στόλιζαν, το σημάδευαν με μόνιμες ζωγραφιές, άρχισαν να λατρεύουν τη γονιμότητά του.

Αναβλύζοντας τους χυμούς της ζωής, ο ανθρώπινος φαλλός δεν άργησε να πάρει τη θέση που του άρμοζε σε αυτές τις λατρευτικές τελετές. «Τούτο Εμοι και τούτοι Σοι» γράφει η αρχαία επιγραφή στη Δήλο, όπου δύο λεοντόμορφοι φτερωτοί φαλλοί καλωσορίζουν μα και στέκονται ως προστάτες στην είσοδο της οικίας. Προστασία από την αρνητική ενέργεια, σύμβολο ευημερίας και δύναμης.

Είναι η δύναμη της δημιουργίας αρκετή για να μας απαλλάξει από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις; Μπορούμε να υπερβούμε τις όποιες κοινωνικές συστολές διέπουν την ιδέα της φαλλικής μορφής και να εκφραστούμε μέσω αυτής; Τελικά πόσο ελεύθεροι είμαστε να επικοινωνούμε;

Την απάντηση θα δώσουν όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν δημιουργώντας ελεύθερα ο καθένας με το δικό του τρόπο έχοντας σαν πρώτη ύλη ένα γύψινο φαλλό.

tattoo event

Μοναδική προϋπόθεση είναι να προμηθευτούν από το σημείο διανομής που αναγράφεται παρακάτω το κουτί που περιέχει το γύψινο φαλλό, το οποίο θα δίνεται στα 10 ευρώ, και έπειτα αν θέλουν μπορούν να μας στείλουν το έργο τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2016.

Το ομοίωμα μπορεί να φιλοτεχνηθεί στην αρχική του μορφή είτε μέσα από αυτό να παραχθεί οποιοδήποτε έργο απεικονιστικής τέχνης*. Τα έργα των συμμετεχόντων θα βρίσκονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) στις 21 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00 στα πλαίσια ενός one off event με ελεύθερη είσοδο. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο ζωής για την υποστήριξη φορέων του ΗΙV.

Σκοπός του “This for me and this for you” είναι πέρα από την κοινωνική προσφορά να υπερβούμε τις όποιες κοινωνικές συστολές, υποκρισίες και πουριτανισμούς διέπουν την ιδέα της φαλλικής μορφής και να εκφραστούμε μέσω αυτής.

Προδιαγραφές:

Μπορείτε να φιλοτεχνήσετε το ίδιο το ομοίωμα και να μας το στείλετε στην διεύθυνση Νεφέλης 10 Παλαιό Φάληρο Τ.Κ. 175 61
δημιουργήσετε μία εικόνα Α3 300 pixel/inch και να μας το στείλετε σε μορφή αρχείου jpeg. ή pdf στο mail [email protected]
δημιουργήσετε ένα βίντεο που δε θα υπερβαίνει τα 2΄ σε μορφή και να μας το στείλετε σε μορφή αρχείου mov. ή avi στο email [email protected] .

Τηλ.επικοινωνίας: +30 6945208311
e-mail: [email protected]
Fb:www.facebook.com/thisformethisforyou

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b