MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1ος Μαραθώνιος Animation στο Romantso

O 1ος Μαραθώνιος Animation φτάνει στο Romantso με ένα εφταήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Κυριακή 22 έως και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

author-image Πένυ Νικολάου

Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ART/European Animation Center με είσοδο ελεύθερη για το κοινό -και περιλαμβάνει προβολές ταινιών animation, έκθεση ζωγραφικής και παρουσίαση εργαστηρίων ψηφιακής γλυπτικής (με τον Ορέστη Συμβουλίδη) και ψηφιακών τεχνών (με τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο).

Ο 1ος Μαραθώνιος Animation επιχειρεί να γίνει ένα βήμα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που σχετίζονται με τα κινούμενα σχέδια και τις οπτικοακουστικές τέχνες γενικότερα, και οι οποίοι, σε μεγάλο βαθμό, διερευνούν και διευρύνουν τα όρια τόσο στον χώρο του animation όσο και στις ποικίλες μορφές των εικαστικών τεχνών. Η χρήση των νέων μέσων διευκολύνει τις εκφραστικές δυνατότητες των καλλιτεχνών, ωστόσο το βασικό πεδίο άσκησης των πάσης φύσεως αισθητικών αναζητήσεων, παραμένει η ζωγραφική τέχνη. Από τις παραδοσιακές τεχνικές του 2d animation, έως τις πειραματικές–εικονοκλαστικές απόπειρες των μεικτών τεχνικών και τις ψηφιακές εκδοχές του σήμερα, το παραγόμενο καλλιτεχνικό προϊόν παρουσιάζει ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα είτε ως κινούμενες είτε ως στατικές εικόνες.

1st animation marathon romantso bios

Η εξέλιξη των νέων μέσων επέφερε αναπόφευκτα τη διάρρηξη των παραδοσιακών αντιλήψεων για τα είδη των τεχνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψηφιακή γλυπτική, όπου μια καλλιτεχνική ιδέα μπορεί να σμιλευτεί με τη γραφίδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, και να σχηματοποιηθεί μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή σε γλυπτό ή να γίνει ψηφιακό αρχείο με ποικίλες εφαρμογές.

Στην πρώτη αυτή απόπειρα κλήθηκαν τα «τρέξουν» δημιουργοί με ποικίλες καταβολές, προσφέροντας το έργο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς, ελπίζοντας να συγκινήσουν το κορεσμένο –εν πολλοίς– βλέμμα του σύγχρονου θεατή.

Πρόγραμμα 1ου Μαραθώνιου Animation

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b