MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Μπαμπάς με τον Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τον “Μπαμπά” στο έργο του Florian Zeller, μεταφράζει, σκηνοθετεί αλλά και υποδύεται φέτος στο θέατρο Δημήτρης Χορν ο Σταμάτης Φασουλής.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο Αντρέ ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Η κόρη του η Άννα, βλέποντάς τον να μεγαλώνει, ανησυχεί. Αποφασίζει να συγκατοικήσουν. Η Άννα, ο μπαμπάς της και ο σύντροφός της. Σε αυτό το σημείο της παράστασης αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα που άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο και άλλοτε γνήσια συγκίνηση. Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Εκτός από τα πρόσωπα του θεάτρου, συγκρούεται ακόμα το παρελθόν με το παρόν αλλά και με το μέλλον.

Τι θα γίνει στη συνέχεια της παράστασης; Πού θα ζήσει το ζεύγος του θεάτρου Δημήτρης Χορν; Πού θα ζήσει ο Σταμάτης Φασουλής που ως Μπαμπάς, ίσως πια να είναι ενοχλητικός ή περιττός, όσο κι αν δημιουργεί αισθήματα αγάπης;

Το έργο έχει ένα μεγάλο ατού: δε βλέπουμε τη ζωή έτσι όπως είναι. Τη βλέπουμε με τα μάτια του Μπαμπά. Όλη η παράσταση είναι ένα υποκειμενικό πλάνο του ήρωα. Γι’ αυτό, το ρόλο της κόρης και το ρόλο του συντρόφου της του Πιέρ, τον ερμηνεύουν 4 ηθοποιοί. Δύο που αποτελούν τα πραγματικά πρόσωπα (Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας), αλλά και δύο που είναι εκείνα τα πρόσωπα που ο Μπαμπάς βλέπει σαν Άννα και Πιέρ (Ελευθερία Μπενοβία, Κίμων Κουρής).

Δεν είναι τυχαίο που ο Florian Zeller, ο συγγραφέας του έργου, το έχει χαρακτηρίσει ως μία φάρσα τραγική!

Η παράσταση σημείωσε θριαμβευτική πορεία στο Παρίσι και έχει τιμηθεί το 2014 με το βραβείο Molière στην κατηγορία του καλύτερου έργου, ενώ ο Robert Hirsch στον πρωταγωνιστικό θεατρικό ρόλο, τιμήθηκε την ίδια χρονιά με το βραβείο Molière στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Τα βραβεία Molières είναι τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία στη Γαλλία. Τον Μάιο του 2015 το έργο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και έχει οι κριτικές που έλαβε ήταν διθυραμβικές: «Η πιο έξυπνη και αιφνιδιαστική παράσταση της χρονιάς» (The Times) «Σπαρακτική… βαθύτατα συγκινητική» (The Independent) «Τρομερή, γοητευτική, παιχνιδιάρικη» (The Guardian) «Βαθειά συγκινητική και σκοτεινά κωμική» (Londonist)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Florian Zeller
Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής, Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας, Κίμων Κουρής, Ελευθερία Μπενοβία. Ματίνα Νικολάου.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Καθημερινές: 17€, φοιτητικό / ανέργων / άνω των 65: 14€, φοιτητικό / ανέργων / άνω των 65:. Σάββατο λαϊκή γενική είσοδος 15€. Σάββατο- Κυριακή: 20€, φοιτητικό / ανέργων / άνω των 65: 15€, VIP 25€
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ίων, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Δελφών σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η Καρυάτιδα!, του Γιώργου Καπουτζίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Medea’s Children: Ο Μίλο Ράου φέρνει στην Πειραιώς 260 ένα έργο για τη βία και την απώλεια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Το “MOTHERS” της Marta Górnicka στη Μικρή Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τέχνης με Ίψεν
ΘΕΑΤΡΟ
Οικογένεια Τσεκμέ, του Τόλη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Κήπου
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Το ανατρεπτικό έργο του Ernesto Caballero τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ψυρρή
Θεατρικά Νέα
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η μάνα μου με πέταξε στη θάλασσα: Ο Θέμης Πάνου σε έναν ιδιαίτερο μονόλογο στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Άρμιν Χόκμι: Ο Ιρανός χορογράφος αναβιώνει το απαγορευμένο “Shiraz” στην Πειραιώς 260