MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Drops of Breath: Η πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού στον κόσμο, στο Σούνιο τον Σεπτέμβρη!

Στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ακρωτήριο Σουνίου μια πολυσυλλεκτική ομάδα υποβρύχιων χορευτών, μεταξύ αυτών και χορευτές με αναπηρία, μας μεταφέρουν σε έναν υδάτινο κόσμο, όπου η μαγική αίσθηση της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα, την κατανόηση του ίσου δικαιώματος στην αναπνοή, ως το ύψιστο μέσο διατήρησης και εξέλιξης της ζωής.

Monopoli Team

Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL/Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar/Ελλάδα), σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma/Κύπρος) και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία) παρουσιάζουν μια υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

xorografoi drops of breath

Οι τρεις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε βάθος 5 μ. στη θάλασσα του Ακρωτηρίου του Σουνίου κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στην άκρη της Αττικής γης αγναντεύοντας το Αιγαίο.. Εκεί, σε ένα υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο», 14 χορευτές -μεταξύ αυτών 3 χορευτές με αναπηρία και 3 παιδιά- από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποβρύχια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη ενώ τα κοστούμια (από τον Γιώργο Γεωργίου) θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό οπτικό τοπίο.

drops2

Μέσα από τις διαφορετικές εθνικότητες, το εύρος των ηλικιών και την σωματική ποικιλομορφία, το «Drops of Breath» επιδιώκει να περάσει το αισιόδοξο και δυναμικό μήνυμα ότι όλα είναι δυνατά και όλοι είναι ίσοι κάτω από το νερό. Το νερό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους στον κόσμο, μια μορφή ενέργειας, μια κατάσταση της φύσης. Δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτικές και θρησκείες. Είναι ένα στοιχείο που γεφυρώνει και ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες και τους πολιτισμούς. Εάν θεωρήσουμε κάθε ανθρώπινο ον μια σταγόνα νερό στη Μεσόγειο, οι διοργανωτές του «Drops of Breath» πιστεύουν ότι μία μόνο σταγόνα μπορεί να κάνει μια αλλαγή κι ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και εξαιρετικά πολύτιμος για την ανθρωπότητα, όσο φαινομενικά μικρός κι αν μοιάζει.

Πρόκειται για μια καθηλωτική οπτική και ακουστική εμπειρία, ένα μοναδικό dance & visual θέαμα που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει με τρεις τρόπους:

1. υποβρυχίως (με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 5 μ.),
2. στην επιφάνεια της θάλασσας (με εξοπλισμό snorkeling),
3. από την ακτή μέσω γιγαντο-οθόνης, καθώς 3 υποβρύχιες κάμερες θα μεταδίδουν live κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η παράσταση «Drops of Breath» («Σταγόνες Ζωής») αποτελεί την κύρια δράση-κορύφωση του καινοτόμου project «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean) το οποίο επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020), της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

Συντελεστές
Σύλληψη/Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη – Sophie Bulbulyan
Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης
Υποβρύχια σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος
Εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Τάσος Παπαπάνος
Εκπαιδευτές κατάδυσης ανάπηρων χορευτών: Luc Lakeman, Τάσος Παπαπάνος
Επίσημοι φωτογράφοι και βιντεογράφοι: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος / Picme.gr, Luc Lakeman
Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σαρδής
Διάρκεια υποθαλάσσιας χορογραφίας: 30′ (συνολική διάρκεια παράστασης περίπου 1½ ώρα)

Χορευτές: Τάσος Παπαπάνος, Thierry Maboang, Αντώνης Στρούζας, Χριστίνα Πατσάλη, Ελένη Διαμαντή, Δήμητρα Σβίγγου, Ειρήνη Κουρούβανη, Δήμητρα Αντωνάκη, Souad Daoudi, Michée Quenum, Jules Bulbulyan, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
• Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drops-of-Breath-The-Underwater-Heart-of-the-Mediterranean/847453878629280?fref=ts
• Instagram: https://instagram.com/dropsofbreath/
• Website: www.dropsofbreath.com

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b