MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Ιούλιος Καίσαρ από τον Τσεζάρις Γκραουζίνις στο Θέατρο Πειραιώς 260

Ο γνωστός Λιθουανός σκηνοθέτης, Τσεζάρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί και παρουσιάζει τον “Ιούλιο Καίσαρα”, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Ρώμη είναι σε αναβρασμό. Το «αβγό του φιδιού» επωάζεται και εκκολάπτεται στη Σύγκλητο. Αλλεπάλληλες συνωμοσίες, δολοφονίες, βία και διαπλοκή. Και στο παρασκήνιο ένας λαός που έχει μετασχηματιστεί σε όχλο, χειραγωγούμενος από δημαγωγούς πολιτικούς.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις προσεγγίζει τη σαιξπηρική τραγωδία με φόντο το ηθικό κενό, αλλά και την «κουλτούρα του φόβου» που ενδημούν στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο του 21ου αιώνα. Μέσα από τον σαρκασμό των πολιτικών μεθοδεύσεων αναστοχάζεται πάνω στα ζητήματα εξουσίας, αλλά και επίλυσης των συγκρούσεων που τέθηκαν από τον μεγάλο ελισαβετιανό δραματουργό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Kenny MacLellan
Μουσική: Martynas Bialobžeskis
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Γιώργος Γάλλος, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Δημήτρης Ήμελλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κώστας Μπερικόπουλος, Μάρω Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής, Γιάννης Στάνκογλου, Συμεών Τσακίρης

Τιμές Εισιτηρίων: 20€ 15€ (μειωμένο) 10€ (φοιτητικό) 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Διάρκεια Παραστάσεων: 23-24 Ιουλίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b