MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πήγαμε και εμείς στο Athens Pride 2015 (φωτορεπορτάζ)

To Athens Pride που έγινε το Σάββατο 13 Ιουνίου «Πήρε Θέση» υπέρ της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αποδοχής και του σεβασμού για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

author-image Ζurab Sam

Για 11η χρονιά τo Athens Pride αποτελεί ένα σταθερό ραντεβού για όσους πιστεύουν σε μια ζωή χωρίς μίσος, διακρίσεις και προκαταλήψεις. 

skulos

Στο Athens Pride κάθε χρόνο συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι: από LGBT κοινότητες, έως “τα παιδιά της διπλανής πόρτας” που σιγά σιγά βρίσκουν το θάρρος να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

kopela simaia

Με φόντο τα χρώματα της ίριδας, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες αλλά και χιλιάδες φίλοι της LGBΤ κοινότητας δίνουν το δικό τους παρόν σε μια ημέρα ισότητας, φιλίας και αγάπης.

love gays

Το Athens Pride μεταμορφώνεται σε μια πρωτεύουσα που δεν μοιάζει και τόσο με την προηγούμενη δεκαετία, σε μία πρωτεύουσα όπου η ευτυχία δεν έχει όρια και ο χορός, τα χρώματα και τα τραγούδια πλημμυρίζουν από αγάπη.

kaminis

Στο φετινό Athens Pride το παρόν τους έδωσαν η Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωσταντοπούλου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, και ο επικεφαλής του κόμματος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

dilosi

Το παρόν στο Φεστιβάλ έδωσε και ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Τζον Κίτνερ λέγοντας στα ελληνικά: “Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ”.

zoi konstantopoulou zoi zoo

Μεγάλο χειροκρότημα δέχτηκε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν είπε χαρακτηριστικά επί σκηνής: “Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή” ενώ δεν αρνήθηκε να βγάλει selfie με το κοινό.

Από την άλλη, ο Γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κωστής Παπαϊωάννου, έκανε αναφορά στο ψήφισμα για σύμφωνο διαβίωσης επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου στην Ελλάδα. Όταν ο κ. Παπαϊωάννου πρότεινε στονκ. Καμίνη να ανοίξει το Δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο διαβίωσης, ο δήμαρχος το αποδέχτηκε και απάντησε λέγοντας: “θα το γιορτάσουμε”.

melisses

Το βράδυ ακολούθησε συναυλία με τους: Melisses, Πωλίνα, Μαριέτα Φαφούτη, Demi και Αφροδίτη Μάνου. 

sunthimata
kosmos kopela xara lesbies gries tumpana trans eleni louka  

DSC 0365

lesbies skulos gay takounia trans2 trans xoros sunthima tampela trans poza tumpana 

agkalia gay

trans 

lesbia bia

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b