MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη, με τιμώμενο προορισμό την Πελοπόννησο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιστρέφει το πετυχημένο φεστιβάλ “Ημέρες Γαστρονομίας”, μια πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο χώρο του Μουσείου Μπενάκη, στις 22, 23 και 24 Μαΐου, με τη συμμετοχή επιλεγμένων εκθετών και χορηγών. Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται και το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) με προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών αφιερωμένων στη γεύση, από διάφορες χώρες και την Ελλάδα.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μία πρότυπη διοργάνωση της Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης.

Τα τελευταία χρόνια συνυφαίνεται η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς τη γαστρονομία. Βασική τους στόχευση αποτελεί η θέσπιση ενός ετήσιου θεσμού για τον ελληνικό πολιτισμό των γεύσεων, με επίκεντρο τα πιο αντιπροσωπευτικά θέματα του ελληνικού γαστρονομικού γίγνεσθαι.

H συλλογική τους προσπάθεια έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και παραγωγής και μια δυνατότητα συνάντησης όλων όσων ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ).

gastronomia

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι: www.imeres-gastronomias.gr, όπου μπορείτε να δείτε το video των προηγούμενων διοργανώσεων, φωτογραφικό υλικό κ.α.   

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138


Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b