MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πωλείται το πρώτο αυθεντικό σκίτσο του Μικρού Πρίγκιπα!

Σκίτσο από την αρχική έκδοση του αγαπημένου για μικρούς και για μεγάλους βιβλίου, “Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, αναμένεται να δημοπρατηθεί στο Παρίσι στις 9 Δεκεμβρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο λόγος για την υδατογραφία που απεικονίζει τον Τούρκο αστρονόμο που ανακάλυψε τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, η οποία βρισκόταν στη σελίδα 17 της αρχικής έκδοσης του βιβλίου, που τυπώθηκε το 1943 στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον «Αστεροειδή Β612», τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, όπως δείχνει το σκίτσο που φανερώνεται μέσα από μαθηματικές εξισώσεις και διαγράμματα.

Σημειώνεται ότι το φημισμένο έργο του Γάλλου συγγραφέα, Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 270 γλώσσες, ενώ αποτελεί ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου. Εκδόθηκε στη Γαλλία το 1946, μετά το τέλος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου και αφού ο διάσημος συγγραφέας έχασε τη ζωή του σε αναγνωριστική πτήση κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η αγαπημένη ιστορία αφηγείται τη ζωή του Μικρού Πρίγκιπα, και τις περιπέτειές του όπως το μικρό αγόρι τις διηγείται σε έναν πιλότο που έπεσε με το αεροπλάνο του στη Γη.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Artcurial», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τιμή εκτιμάται στα 500 χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b