MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα στο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Η Ομάδα των Πέντε Εποχών προτείνει για την περίοδο των Χριστουγέννων, “Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα” από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Yπόθεση
Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει … ούτε για μια στιγμή! Γι’ αυτό και οι φίλοι της, τη φορτώνουν στο μαγικό σκουπάκι της και τη στέλνουν στην Σία Μαγισσία! που μεταξύ μας, μια χαρά περνούσε μέχρι τώρα στην κουζίνα της, φτιάχνοντας πραλίνες, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια!!!

Και όταν η Λίνα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια “κάτω – άνω”, ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα!!!

Τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ζωντανεύουν και χοροπηδάνε και τον κόσμο όλο χαλάνε! Μικροί καλικάντζαροι κάνουν την εμφάνιση τους! Τα “γλυκά” των Χριστουγέννων γίνονται “πικρά”! Ο Άγιος Βασίλης χάνει τα γυαλιά του και δε μπορεί να διαβάσει τα γράμματα των παιδιών! Και όσο για το σοκολατένιο πάρκο των ονείρων… λιώνει και γίνεται ένα τεράστιο ποτάμι σοκολάτας που κινδυνεύει να πνίξει όλο το Βόρειο Πόλο!
Άραγε θα πείσουν ο Άγιος Βασίλης και τα παιδιά την Λίνα Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να διορθώσει τα λάθη της και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Μια πραγματικά διαδραστική “παράσταση – παιχνίδι” που σκορπάει διάχυτη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. Οι θεατές εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή της αγάπης. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με “μαγευτικά σκηνικά” υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή!

Τα “Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα” αποτελούν μια εξαίρετη Χριστουγεννιάτικη πρόταση, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή! Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον η παράσταση προσφέρει άπλετο χώρο στη συμμετοχή των παιδιών και ενώ οι γονείς εντυπωσιάζονται, οι μικροί απλά απολαμβάνουν! Στο τέλος κάθε Χριστουγεννιάτικης παράστασης όλοι οι μικροί φίλοι κερδίζουν το μαγικό αστέρι των ευχών και της αγάπης!

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένεια Ζαχαριάδου
Επικοινωνία: Κατερίνα Αποστολοπούλου
Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης
Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Λίνα Μαγισσουλίνα: Σοφία Παπαδοπούλου Σε διπλή διανομή: Σία Μαγισσία/Παραμυθού: Λυγερή Ταμπακοπούλου και Μαριάννα Σχίζα Τζουτζούκος-Αγοράκι-Άγιος Βασίλης: Βασίλης Ψυλλάς και Αλέξανδρος Καναβός 

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Από 7 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 15.00
Διπλές παραστάσεις (12.00 και 15.00): 21/12 – 28/12 – 04/01
Διάρκεια:
70 λεπτά
Εισιτήριο: 10€ για παιδιά / 8€ για ενήλικες
Τηλ: 2110121686

Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού
Χαλκιδικής 83, Κεραμεικός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαδοπούλου


Παίζουν: Σοφία Παπαδοπούλου, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Μαριάννα Σχίζα, Βασίλης Ψυλλάς, Αλέξανδρος Καναβός

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 8€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b