MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Σλάντεκ του Έντεν φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Πόρτα

O Σλάντεκ του Έντεν φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, αν και ολοκλήρωσε τον κύκλο προγραμματισμένων παραστάσεων, θα παιχτεί άλλες 2 φορές στο Θέατρο Πόρτα, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 22.00 και την Τέταρτη 21 Ιανουαρίου 20.00.

Μαρίνα Πυλαρινού

O Σλάντεκ είναι ένας νέος χωρίς μόρφωση και δουλειά σε αναζήτηση προσανατολισμού μέσα στις οικονομικές και κοινωνικές θύελλες του μεσοπολέμου. Μοιάζει παντελώς ανίκανος να οραματιστεί μια ειρηνική ζωή. Τελικά εντάσσεται στους κόλπους του Μαύρου Στρατού, μιας σκληροπυρηνικής φασιστικής ομάδας που εκπαιδεύει/εκτρέφει δολοφόνους για το «καλό της πατρίδας». Ένα έγκλημα γίνεται αφορμή για μια ατέρμονη αντιπαράθεση ιδεολογιών.

Ένα από τα λιγότερα γνωστά αριστουργήματα του σπουδαίου Γερμανό-Αυστρο-Ούγγρου συγγραφέα γραμμένο το 1929, λίγο πριν ο Ναζισμός αναρριχηθεί στην εξουσία με επικίνδυνα ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες στο σήμερα, που μιλάει για τα πιο άγρια ένστικτά μας, την ανάγκη ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης και την πραγματική αδυναμία του ανθρώπινου είδους να αντιδράσει σε μια κοινωνία απόλυτης αστάθειας και διάσπασης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Μετάφραση–βοηθός σκηνοθέτης: Θεοδώρα Καπράλου
Ηχητική δραματουργία – Μουσική κειμένου: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά–Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Άρης Μπαλής, Μιχάλης Οικονόμου, Αργύρης Πανταζάρας, Αινείας Τσαμάτης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 18 Ιανουαρίου 22.00 και την Τέταρτη 21 Ιανουαρίου 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων: 10€
Διάρκεια: 95 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος


Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σωκράτης Πατσίκας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ana Chifu

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b