MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο Myrtillo

Από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου, το Myrtillo σε συνεργασία με τον δήμο Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου με ποικίλες δράσεις και παρουσιάσεις.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στο Myrtillo εκπαιδεύονται και εργάζονται υπό κανονικούς όρους εργασίας νέοι 18-35 ετών ανήκοντες στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εντός του πολυχώρου και επί της έμπροσθεν πλατείας, όπου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από 10 π.μ. έως 10 μ.μ. Στο Φεστιβάλ συγγραφείς παρουσιάζουν ή και δραματοποιούν τα βιβλία τους, συζητούν με τα παιδιά, εικονογράφοι ζωγραφίζουν μαζί τους.
 
myrtilloΣυγκεκριμένα, παρουσιάζουν και συζητούν τα βιβλία τους:
Κυριακή 26 Οκτωβρίου
11π.μ. – 12 μ.μ.:
Η Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου συζητά με το κοινό το βιβλίο της ‘Η οικογένεια του Ήλιου᾽, έξω στην πλατεία.
12.30 – 1.30 μ.μ.:
Η Πιπίτσα Κληροπούλου δραματοποιεί διαδραστικά το μουσικό βιβλίο της Ἠ Λήδα η ακρίδα + η ορχήστρα με τα ζώα᾽ σε παιδιά Νηπιαγωγείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
9.30 – 10.30 π.μ.:
Η Εύη Γεροκώστα συζητά το βιβλίο της ᾽Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα᾽ με παιδιά του 3ου Δημοτικού Ν. Ηρακλείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.
11 π.μ. – 12 μ.μ.:
H Φιλομήλα Βακάλη – Συρογιανοπούλου συζητά και ζωγραφίζει το βιβλίο της ᾽Πούλια και Αυγερινός᾽ με παιδιά του 7ου δημοτικού Ν. Ηρακλείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.
12.15 -1.15 μ.μ.:
Η Ηρώ Παπαμόσχου συζητά το βιβλίο της ῾’Ενα μωρό χωρίς όνομα᾽ με παιδιά του 1ου Δημοτικού Ν. Ηρακλείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
10 – 11π.μ.:
Η Λίτσα Ψαραύτη συζητά το βιβλίο της ‘Ποτέ μα ποτέ ξανά᾽ με παιδιά του 2ου Δημοτικού Ν.Ηρακλείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.
12 – 1 μ.μ.:
Η Ελένη Γκίκα συζητά το βιβλίο της Ἠ ζωγραφιά που ταξιδεύει᾽ με παιδιά του 12ου Δημοτικού Ν. Ηρακλείου, στον πολυχώρο του Μύρτιλλου.
Στις βιβλιοπαρουσιάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Μέρος των εσόδων των πωλήσεων θα διατεθεί προς στήριξη του κοινωφελούς πολυχώρου Myrtillo.
 
 Τηλ.: 2110123176


Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b