MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα στο Θέατρο Πόρτα

Μια παράσταση–πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν. Mια διαδραστική παράσταση κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις ηθοποιοί–εκπαιδευτικοί θεάτρου εναλλάσσουν τα καθαρά αφηγηματικά μέρη της γνωστής ιστορίας με δομημένες δραστηριότητες που εσκεμμένα διακόπτουν τη συμβατική ροή της.

Monopoli Team

Με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών οι θεατές καλούνται να προετοιμάσουν μια μικρή σκηνή ή μια παγωμένη εικόνα, να δημιουργήσουν πρωτοσέλιδα εφημερίδων, να δώσουν «σκέψεις» στους ήρωες ή φωνή σε κάποια αντικείμενα, να αυτοσχεδιάσουν την αντίδραση ενός ήρωα λίγο πριν ή λίγο μετά από μια καθοριστική στιγμή της ιστορίας, να σκεφτούν σε μικρές ομάδες και να μοιραστούν τον συλλογισμό τους.

Όλες οι δραστηριότητες είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να εξελίσσουν μέσα από βιωματική διαδικασία τη δημιουργική τους φαντασία και την κριτική ικανότητα που τους ωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να διερευνήσουν και να προσδιορίσουν την προσωπική τους στάση αλλά και την συλλογική αντίδραση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στην ιστορία. Να προσδιορίσουν τον κόσμο που ζουν και να βρουν μια θέση για τον εαυτό τους μέσα στον κόσμο αυτόν. Στην προσέγγιση αυτή δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Στόχος δεν είναι να κατευθύνει τα παιδιά στο τι να σκέφτονται αλλά να τα ενθαρρύνει στο να σκέφτονται.

Το Εκπαιδευτικό θέατρο είναι μια κοινωνική μορφή τέχνης με αποδέκτη τον άνθρωπο και στόχο τον ανθρωπισμό. Ο Chris Cooper (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Kαλλιτεχνικός Διευθυντής της ομάδας «Θεάτρου στην Εκπαίδευση» Big Brum, που ιδρύθηκε το 1982 και είναι επιδοτούμενη από το Arts Council της Αγγλίας) παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και περιοδεύει σε σχολεία, δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίου. Διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στον χώρο της, έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς, δασκάλους, θέατρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ξεχωρίζουν οι αντίστοιχες ομάδες σε Ουγγαρία και Γαλλία, το Ίδρυμα Qattan στη Ραμάλα και το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα στην Αθήνα.

Συντελεστές:
Κείμενο–Σκηνοθεσία Chris Cooper
Μετάφραση Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνικά–κοστούμια Ceri Townsed
Ερμηνεύουν Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου

Η παράσταση παρουσιάστηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των ετών 2011-13 με μεγάλη επιτυχία.

Για παιδιά 10-12 ετών (χωρίς τη συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων)

Ημερομηνίες:
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 18.00
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 18.00
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 18.00
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 18.00
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 18.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 8 €
Για πακέτα συνδρομών και εκπτωτικές προσφορές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου www.porta-theatre.gr

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59
τηλ. 210 7711333

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Chris Cooper
Σκηνοθεσία: Chris Cooper


Παίζουν: Δάφνη Δαυίδ, Αφροδίτη Σορώτου, Φλώρα Σπύρου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b