MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ζωντανή Εικαστική Εγκατάσταση στο σπίτι του ποιητή Νίκου Καρούζου

Στα πλαίσια του μαθήματος 3ου έτους «Σκηνογραφία ΙΙ» και του ερευνητικού άξονα «Ο αστικός ιστός ως σκηνικός χώρος», πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο σπίτι του Ν. Καρούζου στο Ναύπλιο, παρουσίαση της Ζωντανής Εικαστικής Εγκατάστασης «Δεν έχω τίποτα Δικό μου».

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στα πλαίσια των μαθημάτων και με άξονα τη σχέση σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας καθώς και της ανάγκης επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών, της τοπικής κοινωνίας και σημαντικών καλλιτεχνών του θεάτρου, η διδάσκουσα Αση Δημητρολοπούλου με τη συμμετοχή της φοιτήτριας Ελένης Μιχαηλίδου, οργάνωσε την πολυήμερη καλλιτεχνική εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Νέα Οράματα στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο, 1ος Κύκλος: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ – Διαδραστικά Εργαστήρια» με καλεσμένους διακεκριμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  

Αναλυτικά, μεταξύ 31 Μαρτίου και 5 Μαΐου οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, BLITZ THEATRE GROUP (Γιώργος Βαλαής και Χρήστος Πασσαλής) και ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ήρθαν στο Ναύπλιο και κατάφεραν να προσφέρουν στην ανάγκη των φοιτητών για επαφή με την καλλιτεχνική προσέγγιση της θεατρικής πράξης και να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

Η ζωντανή εικαστική εγκατάσταση «Δεν έχω τίποτα Δικό μου» θα επιστρέψει στο Ναύπλιο για μια ακόμα παρουσίαση στον ίδιο χώρο μέσα στο Σεπτέμβριο. Το σπίτι του ποιητή μετατρέπεται σε ένα οικείο δοχείο αναμνήσεων, σκέψεων, εξομολογήσεων των φοιτητών που θέλουν να δώσουν λίγη από την ζωή που του στέρησε ο χρόνος.

Συμμετέχουν οι φοιτήτριες ς του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Ελένη Γεωργιάδου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Ελεονόρα Κατσού, Μαρία Ιωάννου, Ερασμία Μακρίδη, Ελένη Μιχαηλίδου, Βικτωρία Ραγκούση και η Ελένη Γεωργίου. Είναι η δεύτερη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης, η πρώτη έγινε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 προκειμένου να γυριστεί σε βίντεο για να συμμετέχει στη Διεθνή Σκηνογραφική Έκθεση της Πράγας.

Σκηνογραφική- Σκηνοθετική – Δραματουργική επιμέλεια Αση Δημητρολοπούλου
Διοργάνωση παρουσίασης: Αση Δημητρολοπούλου, Μέλος Ε.Ε.Π. και οι φοιτήτριες του Τ.Θ.Σ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b